avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deturnare fonduri asociatie de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deturnare fonduri asociatie de proprietari?

Buna ziua,
o vecina dupa scara unde locuiesc a contractat o lucrare de anvelopare pentru toata scara. 4 familii dupa scara nu fac din diverse motive: o familie are facut de cativa ani, iar restul (incluzandu-ma si pe mine) nu au avut bani, contravaloarea acestei lucrari urmand a fi platita intr-un timp foarte scurt. Acum ma felicit ca nu am facut pentru ca m-am interesat si este ilegal sa incepi asemenea lucrare fara autorizatie primarie si alte avize tehnice. Ceea ce este de neimaginat este ca, aceeasi persoana (prin sotul ei) a luat cu imprumut bani de la asociatie, valoare 3200 RON pentru anveloparea partii comune reprezentand scara blocului. Deci, lucrare particulara, persoana fizica care imprumuta din banii asociatiei!!! Cum se poate defini, juridic vorbind acest lucru? Si mai important eu ce trebuie sa fac? Administratorul, care a eliberat acesti bani recunoaste ca este un abuz al presedintelui dar ca, daca el asa a dispus ei nu au avut ce face. Spuneti-mi va rog care sunt pasii pe care eu ar trebui sa-i urmez: depun reclamatie la presedinte, astept 7 zile pentru a primi un raspuns si, daca nu ma satisface fac reclamatie/sesizare/plangere la primarie?
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
rocky, utilizator
Cel mai recent răspuns: baronaurelia , utilizator 17:54, 12 Septembrie 2014
Dumneavoastra spuneti ca acei bani au fost”luati”pentru spatiu comun.
.Suma a fost data pentru o lucrare.
Daca lucrarea nu a fost aprobata ,avizata de primarie este altceva.
Lucrarea trebuia aprobata de A.G.Discutati cu presedintele si apoi faceti demersurile
pe care le credeti.Deturnare de fonduri este cu totul altceva.
- lucrarea de anvelopare este particulara NU prin administratie
- contravaloarea partii comune se face cu bani imprumutati de la administratie de catre o persoana fizica. Eu stiam ca fondurile administratiei sunt destinate altor scopuri si nu in scopul de a imprumuta o persoana fizica. Presedintele nu este entitate bancara nu? Ca sa poata face imprumuturi.
Asta cum se numeste?Presedintele nu a deturnat aceste fonduri? Sau a delapidat? sau cum se incadreaza, juridic vorbind?

Mariana Apostol a scris

Dumneavoastra spuneti ca acei bani au fost”luati”pentru spatiu comun.
.Suma a fost data pentru o lucrare.
Daca lucrarea nu a fost aprobata ,avizata de primarie este altceva.
Lucrarea trebuia aprobata de A.G.Discutati cu presedintele si apoi faceti demersurile
pe care le credeti.Deturnare de fonduri este cu totul altceva.

Pai cum adica a imprumutat bani ca sa faca anveloparea proprietatii comune?
Acolo sunt alte nereguli, dar in niciun caz deturnare de fonduri, ca doar n-a imprumutat bani ca sa-si puna cada in baia lui, ci a facut o lucrare pentru toti proprietarii, adica pentru asociatie.
1..lucrarea se face numai pt unii proprietari..fapt interzis de lege,primaria avand posibilitatea sa dispuna refacere fatadei...
2.cand sume din fondul special,reparatii..sunt dati unor proprietari pt montare centrale termice...tot proprietate comuna se cheama? sau deturnare?
da, exact asta a facut. Am chitanta unde persoana fizica X semneaza ca a luat cu inprumut 3200 roni. Chitanta e semnata de cel care a ridicat banii, de casier (care este in acelasi timp administrator) si de presedinte. Administratorul a recunoscut ca nu are voie sa faca asa ceva si ca da, presedintele a facut abuz de functie. Adica presedintele a dispus dupa bunul plac de banii asociatiei, adica banii proprietarilor. Cf legii 230 (nu mai stiu care articol) orice cheltuiala trebuie adusa in fata adunarii generale pentru a fi aprobata.
Eu cred ca nu reusesc sa ma fac inteleasa sau voi cei care imi raspundeti nu intelegeti ce vreau sa zic si cat de grava e situatia. Presedintele, potrivit Legii 230 (cu care imi "da in cap" de cate ori il intreb de ce face asa sau asa si nu invers) nu are voie sa foloseasca fondurile asociatiei decat in scopurile prevazute de lege. Ori, pe langa faptul ca nu este o lucrare contractata de administratie (cu aprobarea adunarii generale) a dat bani unuei persoane fizice pentru a face fatada comuna. Bine, am inteles ca e comuna dar daca nu e facuta prin asociatie el nu avea de ce sa dea bani, bani care nu sunt ai lui iar nu am de ce sa platesc. Cum imi poate spune cineva ca este legal? Bine, nu e deturnare de fonduri ca vad ca toti imi atrageti atentia ca nu despre asta este vorba cu toate ca, atata vreme cat platesti niste bani (destinati altor scopuri) catre o lucrare care nu este aprobata de administratie eu stiu ca poarta aceasta denumire, adica deturnezi niste fonduri cu specificatie clara catre ce ai tu chef sa faci.
. elga50 a scris:

Pai cum adica a imprumutat bani ca sa faca anveloparea proprietatii comune?
Acolo sunt alte nereguli, dar in niciun caz deturnare de fonduri, ca doar n-a imprumutat bani ca sa-si puna cada in baia lui, ci a facut o lucrare pentru toti proprietarii, adica pentru asociatie.

Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
rocky, utilizator

Alte discuții în legătură

Lucrari bloc fotbalistul fotbalistul Buna ziua, Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de ... (vezi toată discuția)
Unde poate fi reclamat presedintele asociatiei? gcprmr gcprmr Unde poate fi reclamata, pentru nereguli, presedintele asociatiei de propietari?! Multumesc (vezi toată discuția)
Se poate restitui unor proprietari fondul de reparatii? Geneta Geneta In calitate de presedinte a unei asociatii de proprietari am primit din partea unui numar de 13 proprietari, de pe o scara, dintr-un total de 40 , (3 scari) o ... (vezi toată discuția)