da, exact asta a facut. Am chitanta unde persoana fizica X semneaza ca a luat cu inprumut 3200 roni. Chitanta e semnata de cel care a ridicat banii, de casier (care este in acelasi timp administrator) si de presedinte. Administratorul a recunoscut ca nu are voie sa faca asa ceva si ca da, presedintele a facut abuz de functie. Adica presedintele a dispus dupa bunul plac de banii asociatiei, adica banii proprietarilor. Cf legii 230 (nu mai stiu care articol) orice cheltuiala trebuie adusa in fata adunarii generale pentru a fi aprobata.
Eu cred ca nu reusesc sa ma fac inteleasa sau voi cei care imi raspundeti nu intelegeti ce vreau sa zic si cat de grava e situatia. Presedintele, potrivit Legii 230 (cu care imi "da in cap" de cate ori il intreb de ce face asa sau asa si nu invers) nu are voie sa foloseasca fondurile asociatiei decat in scopurile prevazute de lege. Ori, pe langa faptul ca nu este o lucrare contractata de administratie (cu aprobarea adunarii generale) a dat bani unuei persoane fizice pentru a face fatada comuna. Bine, am inteles ca e comuna dar daca nu e facuta prin asociatie el nu avea de ce sa dea bani, bani care nu sunt ai lui iar nu am de ce sa platesc. Cum imi poate spune cineva ca este legal? Bine, nu e deturnare de fonduri ca vad ca toti imi atrageti atentia ca nu despre asta este vorba cu toate ca, atata vreme cat platesti niste bani (destinati altor scopuri) catre o lucrare care nu este aprobata de administratie eu stiu ca poarta aceasta denumire, adica deturnezi niste fonduri cu specificatie clara catre ce ai tu chef sa faci.
.
elga50 a scris:
Pai cum adica a imprumutat bani ca sa faca anveloparea proprietatii comune?
Acolo sunt alte nereguli, dar in niciun caz deturnare de fonduri, ca doar n-a imprumutat bani ca sa-si puna cada in baia lui, ci a facut o lucrare pentru toti proprietarii, adica pentru asociatie.