avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde poate fi reclamat presedintele asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde poate fi reclamat presedintele asociatiei?

Unde poate fi reclamata, pentru nereguli, presedintele asociatiei de propietari?!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:51, 25 Februarie 2012
Depinde ce nereguli. Daca ati vrea sa detaliati, poate ne-am lamuri impreuna.
Este vorba de lucrari in care nu s-a cerut aprobarea propietarilor si de modalitatea repartitiei costurilor rezultate de la aceste lucrari de reparatii. din lege am observat ca aceste costuri se impart in functie de cota indiviza, iar la noi in asociatie ele s-au impartit in mod egal pe fiecare apartament in parte.
Multumesc,
Presedintele, comitetul executiv, pot decide lucrari de reparatii care sunt necesare, urgente fara sa intrebe proprietarii. Intre AG anuale, conducerea asociatiei este delegata de AG sa decida in activitatea de administrare.

Pe de alta parte, intr-adevar, aceste lucrari se repartizeaza pe cota-parte indiviza, dar sunt anumite lucrari care pot fi repartizate in mod egal pe apartamente. Depinde despre ce fel de lucrari este vorba.
Ca sa va dau un exemplu: daca s-a reparat sistemul video sau interfonul si service-ul acestora se plateste in mod normal egal de catre toate apartamentele, atunci si lucrarile de reparatii, care nu sunt prevazute in service, vor fi repartizate in mod egal intre apartamente.
in acest caz este vorba de zugravirea scarii de bloc, nu cred ca este vorba de o lucrare urgenta si iar nu justifica repartitia pe numar de apartamente.
totusi unde se poate face plangerea?1
Contestati sumele repartizate pe listele de plata pentru aceasta lucrare in termen de 10 zile de la afisare printr-o adresa inregistrata la asociatie, catre presedintele asociatiei. Aratati ca, in conformitate cu legislatia aceste reparatii trebuiesc repartizate pe cota indiviza si solicitati refacerea listelor de plata.
Solicitati raspuns in maxim 7 zile conform legii.
In functie de raspunsul primit, reveniti pe forum sa treceti la pasii urmatori.

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli asociatie locatarasociatie locatarasociatie Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca Adunarea Generala poate aproba alte modalitati de repartizare a cheltuielilor decat cota indiviza. Avem cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Abuzuri presedinte? irina_maria1 irina_maria1 Buna ziua, 1)Dupa AG anuala a fost schimbat Comitetul Executiv, la prima sedinta Presedintele a anuntat ca el nu recunoaste ca membrii ai asociatiei decat ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari Elena Firu Elena Firu Buna ziua, Asociatia de locatari de care aparțin nu respecta întocmai legea in ideea ca toate cheltuielile din bloc se împart la 40 de apartamente desi ... (vezi toată discuția)