avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli asociatie

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca Adunarea Generala poate aproba alte modalitati de repartizare a cheltuielilor decat cota indiviza.
Avem cheltuieli de investitii, deci nu de reparatii sau intretinere, care ar putea fi repartizate fie in mod egal pe apartament, fie pe numar de persoane. Asa ar fi corect, pentru ca utilizarea acelor bunuri nu are nimic de-a face cu spatiul.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:16, 18 Martie 2013
fiti mai explicit. Unde-i lege nu-i togmeala!
Mai ales la cheltuieli de investitie trebuie ca repartizarea cheltuielilor sa se faca proportional cu cota-parte indiviza de proprietate!
Daca pentru anumite chestiuni comune, se poate hotarî pe principiul 1 vot = 1proprietar, la cheltuieli de investitii, este necesara repartizarea pe % de cpi.
Nu poti repartiza costuri de investitii la un ap. cu 1 camera, egale ca la un ap. cu 4 camere... Nici nu poate fi vorba de astfel de repartizari de costuri de investitie pe persoana!
De exemplu: lucrari de inchidere cu o masca a tomberoanelor pentru gunoi (ce legatura au tomberoanele cu spatiul, eventual cu nr. persoane), lucrari de inchidere cu o masca a unor cabluri (fiecare apartament va avea in acea sina cate doua cabluri).
Are legatura cu spatiul pentru ca fiecare proprietar detine o anumita cota-parte indiviza de proprietate comuna.
Nu priviti lucrurile din punct de vedere al folosintei, ci al cotei de proprietate pe care se foloseste acel lucru.
Folosinta este un aspect subiectiv - poate sa fie, poate sa nu fie, nimeni nu sta sa masoare cat foloseste fiecare, pe cand cota de proprietate este aspectul obiectiv, masurabil, inscris in actul de proprietate.

Pentru ca ati adus clarificari privind natura ”investitiilor”, rog sa lecturati prev. HGR nr. 1588/2007, Sectiunea a 7-a, Repartizarea cheltuielilor de alta natura, art. 53-56. Este posibil ca sa va pliati pe aceste prevederi. Discutati totusi in AG si hotarati.

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - fond de investii MrV MrV Buna ziua, Am o intrebare scurta in ceea ce priveste fondul de investii in cadrul asociatiilor de proprietari. Intrebare: care sunt normele exacte de ... (vezi toată discuția)
Unde poate fi reclamat presedintele asociatiei? gcprmr gcprmr Unde poate fi reclamata, pentru nereguli, presedintele asociatiei de propietari?! Multumesc (vezi toată discuția)
Nr. voturi pentru o proprietate micav micav Cum se interpreteaza urmatorul articol din legea Lege nr. 230 din 06/07/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de ... (vezi toată discuția)