Cum se interpreteaza urmatorul articol din legea Lege nr. 230 din 06/07/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
, in cazul in care o proprietate, respectiv un apartament, loc de parcare sau boxa (fiecare reprezentand un nr. cadastral) este detinuta de mai multe persoane: sot si sotie sau 4 mostenitori:
Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
Exista 1 vot pe fiecare proprietate care se poate diviza in cazul sot-sotie sau 4 mostenitori?
Sotul si sotia detin 2 voturi pentru o proprietate?
Cei 4 mostenitori detin 4 voturi pentru o proprietate?
Daca sunt mai multi proprietari, de regula fiecare dintre proprietari are documente pe acel spatiu in care este trecuta si cota-parte-indiviza de proprietate. Atentie la acest aspect pentru ca suma de cote-parti a fiecarui proprietar trebuie sa de-a cota-parte a intregului apartament! Oricum la AG nu trebuie sa vina toti proprietarii, sau daca se prezinta la AG, fac numai act de prezenta, voteaza numai unul.
Cand in AG se iau hotarari importante - de exemplu, lucrari importante de investitii, atunci fiecare vot este egal cu procentul de cota-parte indiviza de proprietate. Daca extindem discutia si in cazul unui apartament cu mai multi proprietari, fiecare dintre ei vor avea parti mici din cota-parte indiviza a apartamentului din imobilul respectiv.
Deci au dreptate @thran si @Alex_Munteanu. [EDIT = referinta la un mesaj sters]