avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala conform Legii nr. 61/1991
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala conform Legii nr. 61/1991

am primit in seara asta o amenda de la politie pentru ceva ce n-am facut. am alergat infractorul si l-am prins dar tot eu sunt cel care a luat amenda ca am vrut sa-mi fac dreptate singur. am primit amenda 200 lei dar nu se specifica in pv ca pot plati in 48 de ore jumatate. pot achita doar jumatate in 48 de ore?? care este legislatia la amenzile astea? as dori un raspuns urgent...va rog mult, in seara asta. este pe legea 61
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
maria_corina29, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 06:52, 10 Noiembrie 2011
Daca apreciati ca aspectele consemnate nu releva realitatea si nu sunt probate,aveti dreptul legal sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV,la judecatoria responsabila
ce art. din lege?
pe ce temei a fost aplicata amenda?
legea 61, art 3 alin 1 si art 4 cel cu amenzile...cred ca tot alin 1
cum se procedeaza? imi tre martori? si daca am semnat pv, mai pot face contestatie?
Daca apreciati ca in PV sunt consemnate aspecte neconforme cu realitatea,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala,in cuprinsul careia sa va sustineti si sa va probati punctul de vedere,cu mijloace de proba =martori ,pe care eventual ii comunicati instantei si solicitati audierea acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de circulatie maricom68 maricom68 Buna ziua. Pe data de 1 DECEMBRIE am fost oprit de catre un agent de politie pe A2 la km. 20 si amendat cu 2000 de lei pentru ca am incalcat restrictia de ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez amenda contraventionala platita? doberv doberv daca inaintez contestatie impotriva unui p-v de contraventie dar ca sa fiu sigur platesc si amenda (ca sa platesc jumatate) trebuie sa cer restituirea prin ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de platã a unei amenzi aplicate potrivit legii nr. 61/1991? IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua . Va rog sa ma ajutati pentru lamurirea urmatoarei situatii : O persoana primeste o amenda la Legea 61 . Amenda este de la 10 la 50 de lei . ... (vezi toată discuția)