avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CUM FAC SA REZILIEZ UN CONTARCT CU O FIRMA DE ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CUM FAC SA REZILIEZ UN CONTARCT CU O FIRMA DE ADMINISTRATIE

Buna seara,
Sunt presedinta unei asociatii de proprietari.Am incheiat un contract cu o fima de administratie si in contract este scris ca daca reziliez contractul inainte de un an sa le platesc salariul lor pana la terminarea termenului de un an.
Am constatat foarte multe greseli in listele de intretinere si ne plata facturilor la timp.Acestea mergand pana la inchiderea furnizarii apei calde si apei reci si a gazului.Le-am trimis numeroase notificari,meil-uri,i-am averizat telefonic dar degeaba.Credeti ca neplata facturilor la timp si greseli mari in tabelele de intretinere nu sunt suficiente motive de nerespectarea sarcinilor contractuale si rezilierea lui?A-si avea nevoie de un avocat care sa ma insoteascs la sediul firmei pt a termina cu ei.Ce ziceti?Gases pe cineva?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:44, 10 Noiembrie 2011
da se poate obtine rezilierea contractul invocand exceptia de neexecutare a obligatiilor, doar in conditiile in care dvs v-ati executat propriile obligatii asumate prin contract

Nu este necesara punerea in intarziere,produce efecte intre parti,bineinteles daca firma nu este de acord poate sesiza instanta daca au motive temeinice cum ar :culpa dvs pentru neindeplinirea de catre ei a propriilor obligatii,pentru ca daca cereti numai rezilierea nu poate opera si restitutio in integrum adica repunerea partilor in situatia anterioara incheierii contractului,deoarece contractul este guvernat de vechiul cod civil,este incheiat anterior date de 1 oct anul curent
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Adriantot, moderator
Un contract se reziliaza conform clauzelor si prevederilor din cuprinsul acestuia. Daca acel contract nu are prevazut in el posibilitatea de reziliere, de renuntare unilaterala, este NUL.
Cititi-l cu atentie si cautati in contract articolele care va permit sa incetati relatiile cu acesti prestatori de servicii.
Pentru nerealizare totala, partiala sau pentru realizarea defectuasa a obligatiilor contractuale, orice firma poate fi reclamata la protectia consumatorului. Apoi firmele de administrarea au si acordul primariei (prin atestarea unei persoane sau mai multe ca administrator), asa ca puteti sesiza si la primarie despre neajunsurile pricinuite de aceasta firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract FLORINA1979 FLORINA1979 Am incheiat un contract de prestari servicii cu o forma de administratie condominiu pentru blocul in care sunt presedinte, contract incheiat pe data de 18 Ian. ... (vezi toată discuția)
Abuz contract servicii telefonie miky3 miky3 Buna seara! In 2012 am incheiat ca persoana juridica un contract pe 3 ani pentru telefon fix si internet. In 2013 am mai semnat un act aditional de prelungire ... (vezi toată discuția)
Pretentii aartist aartist Am incheiat cu o firma un contract de vanzare cumparare produse pe anul 2009. La una din vanzari, prevazute in actul aditional la contract, firma respctiva ... (vezi toată discuția)