avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Respsonabilitate Fila CEC
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Respsonabilitate Fila CEC

Buna ziua,
sunt asociat cu 35 % si administrator intr-o societate. Atat eu, cat si asociatul meu am semnat pentru directorul general o procura notariala care ii da dreptul sa ne reprezinte in relatia cu orice institutie sau sc. De asemenea are dreptul sa semneze in numele nostru orice fel de document, inclusiv fila CEC.
Intrebarea mea este, in cazul in care directorul general semneaza o fila CEC fara acoperire, cine este raspunzator? Eu in calitate de administrator, sau el? Am intrebat si notarul chestia asta in momentul semnarii procurii dar spre surprinderea mea nu a fost capabil sa imi dea un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 11:24, 10 Noiembrie 2011
Daca a semnat un cec si nu avea dreptul-a comis o inselatorie-si raspunde singur.
Daca a semnat un cec si dupa ce acesta a fost depus in banca si nu mai exista proviziune -raspunde pentru ca nu a facut depozitul provizoriu al banilor ,dar daca pentru disponibilul care exista in acel cont mai exista si alte (ex administrator;asociat) specime de semnatura cu drept de a rula acel disponibil-raspunde in solidar cu ceilalti.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura cec andre_1973 andre_1973 Buna ziua! Cine se face raspunzator pentru emiterea unei file cec? Cel care a emis-o sau administratorul societatii? multumesc. (vezi toată discuția)
Emitere fila cec Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Este adevarat ca emiterea unei file CEC in alb constituie infractiune? Am vazut printre conditiile de emitere a unei file CEC, ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Anulare cec in alb catadragu catadragu societatea M da societatii Y o fila CEC in alb, care reprezinta garantia la contractul incheiat intre cele doua societati. Societatea Y nu isi executa ... (vezi toată discuția)