Buna ziua,
sunt asociat cu 35 % si administrator intr-o societate. Atat eu, cat si asociatul meu am semnat pentru directorul general o procura notariala care ii da dreptul sa ne reprezinte in relatia cu orice institutie sau sc. De asemenea are dreptul sa semneze in numele nostru orice fel de document, inclusiv fila CEC.
Intrebarea mea este, in cazul in care directorul general semneaza o fila CEC fara acoperire, cine este raspunzator? Eu in calitate de administrator, sau el? Am intrebat si notarul chestia asta in momentul semnarii procurii dar spre surprinderea mea nu a fost capabil sa imi dea un raspuns!
Daca a semnat un cec si nu avea dreptul-a comis o inselatorie-si raspunde singur.
Daca a semnat un cec si dupa ce acesta a fost depus in banca si nu mai exista proviziune -raspunde pentru ca nu a facut depozitul provizoriu al banilor ,dar daca pentru disponibilul care exista in acel cont mai exista si alte (ex administrator;asociat) specime de semnatura cu drept de a rula acel disponibil-raspunde in solidar cu ceilalti.