avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Divort

Buna ziua. Am o problema si va rog sa ma ajutati. Am divortat iar sotia mea trebuia sa revina la numele de fata. Ea nu si a schimbat buletinul si se legitimeaza in continuare cu numele meu si ma deranjeaza. Nu e o ilegalitatea sa foloseasca vechiul buletin deoarece eu stiu ca in termen de 15 zile trebuia sa isi schimbe buletinul? pe deasupra iasa din tara regulat cu acel act de identitate si nu mi se pare normal. Cum sa o determin sa isi schimbe buletinul? unde sa o reclam? va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:40, 10 Noiembrie 2011
nu conteaza ca ati divortat...daca prin sentinta de divort nu s-a mentionat ca ea revine la numele purtat anterior, are tot dreptul sa foloseasca numele dvs.
todorl a scris:

Am divortat iar sotia mea trebuia sa revina la numele de fata.

Pentru a-si schimba cartea de identitate are nevoie de sentinta de divort definitiva si irevocabila; pentru asta trebuie sa treaca 30 de zile de la pronuntarea in sedinta publica a sentintei, apoi sa faca o cerere pentru legalizarea ei si de-abia dupa aceea socotiti cele 15 zile in care trebuie sa isi schimbe numele. Poate nu au trecut inca atatea zile...?

Problemele vor fi ale ei daca nu depune actele repede, nu fiti suparat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare civila [casatorie] Mari44 Mari44 am divortat pe data de 20,02,2015 hotararea judecatoreasca mi-a venit pe 19,03,2015 traiesc in concubinaj cu cineva. intrbarea mea pt d-voastra este;acum ... (vezi toată discuția)
Hotarare civila claudeea123 claudeea123 azi am primit sentinta de divort acasa,as vrea sa stiu daca incep procedurile pt schimbarea numelui aproximativ cat timp imi ia?pentru ca sunt in tara doar ... (vezi toată discuția)
Pasaport dupa divort LUMI39 LUMI39 sunt divortata de un an,am cerut schimbarea numelui dupa divort cu cel avut anterior casatoriei.as vrea sa stiu daca mai pot calatori cu pasaportul pe numele ... (vezi toată discuția)