avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

Din data de 16.06.2011 beneficiez de indemnizatie de somaj, pe 09.11.2011 am primit o scrisoare recomandata de la ALOFM Sector 6 in care mi se comunica ca sa recalculat indemnizatia, si ca am un debit pt. care sa emis decizie de imputare a sumei incasata necuvenit. Mentionez ca in referat se specifica faptul ca indemnizatia de somaj este de 75 %, iar debitul reprezinta diferenta pt. perioada 16.06-30.09.2011 (eu benficiind anterior de salarii compensatorii ). Este normal sa-mi calculeze diferenta de la 16.06.2011 ?La cei doi angajatori unde am lucrat CIM a incetat cf Art.57(b)-cu acordul partilor-nu din vina mea. Si daca nu platesc in 15 zile acel debit de ce intampla, si care ar fi vina mea ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 07:52, 15 Noiembrie 2011
1. Codul fiscal spune, la art. 296.16 (4) ca nu se datoreaza contributii de asigurari pentru somaj asupra compensaţiilor acordate, în condiţiile legii ori ale contractelor colective sau individuale de muncă, persoanelor concediate pentru motive care nu ţin de persoana lor.

2. Asa ca daca vi s-a calculat si ati primit o indemnizatie de somaj mai mare decat cea cuvenita legal atunci trebuie sa o restituiti.

3. Daca nu platiti de buna voie veti fi executat silit.
daca CIM a incetat cu acordul partilor nu beneficiati de indemnizatie de somaj.
nu stiu daca e ok articolul scriis de dvs., eu stiu ca este art. 55 lit b)
ART. 55
Contractul individual de muncã poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului pãrţilor, la data convenitã de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre pãrţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevãzute de lege.
(Incetarea contractului individual de munca – codul muncii 2011)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand produce efecte adresa amofm bucuresti nr. 34705/25.08.2011 (platile compensatorii si bonusurile nu se includ in baza de calcul la stabilirea indemnizatiei de somaj)? miraro miraro Buna ziua Din data de 27.06.2011 beneficiez de indemnizatie de somaj, iar ieri am primit o scrisoare recomandata de la ALOFM Sector 6 in care mi se ... (vezi toată discuția)
Legea 76/2002 monik monik buna ziua. legea 76 se aplica numai concedierilor colective sau si celor individuale? cazul meu este incetarea CIM prin acordul partilor si doream sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru somaj ali.h ali.h Daca Contractul individual a incetat conform art. 53 litera B ,legea 53/2003 am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)