avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii pentru somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii pentru somaj

Daca Contractul individual a incetat conform art. 53 litera B ,legea 53/2003 am dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:26, 6 Septembrie 2009
Probabil ati vrut sa scrieti art.55 lit.b, art.53 se refera la intreruperea temporara a activitatii angajatorului.
Potrivit Codului muncii:
Art. 55
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;

Nu aveti dreptul la indemnizatie de somaj in conditiile in care ati incetat contractul de munca in conformitate cu aceste prevederi din codul muncii. Vedeti in acest sens prevederile legii nr.76/2002 actualizata.
Este o posibila eroare ,art 53 CM vizeaza indemnizatia pe perioada intreruperii temporara a activitatii angajatorului.
Verificati sa nu fie mentionat art 55 CM,situatie in care nu beneficiati de alocatie de somaj,ca urmare a acordului partilor.
Conform prevederilor L nr 76/2002,beneficiaza de ajutor de somaj,in situatia in care CIM a incetat din motive ce nu tin de angajat.Demisia,incetare CIM prin acordul partilor ,NU conduce la acordare de alocatie somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj m3dyk m3dyk In ultimele 24 de luni am lucrat la un SRL.ca economist cu contract de munca pe perioada nedeterminata,pina la 30.05.2009,cind mi-am intrerupt activitatea la ... (vezi toată discuția)
Se desfiinteaza postul in cazul incetarii cim conform art.55-lit.(b) ? vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna seara . Va rog , daca poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarele intrebari : 1. Daca un angajat solicita conducerii firmei incetarea CIM conform ... (vezi toată discuția)
Legea 76/2002 monik monik buna ziua. legea 76 se aplica numai concedierilor colective sau si celor individuale? cazul meu este incetarea CIM prin acordul partilor si doream sa stiu cum ... (vezi toată discuția)