avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu mi s-a operat in cartea de munca de 2 ani de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu mi s-a operat in cartea de munca de 2 ani de zile.... Ce se poate face ?

Din luna Februarie 2009 - am lucrat la un patron.Anul acesta - lina ( iunie ) in urma unor neintelegeri am fost data afara cu art.55 lit.b -codul muncii. Am cerut ( verbal ) sa mi se dea cartea de munca. Nu mi sa dat. Ieri 10.11.2011 am gasit in cutia de scrisori cartea mea de munca. Dar .... in cartea mea de munca nu este trecut nimic. Cum am dat-o patronului la angajare in anul 2009. asa mi-a dat-o inapoi. Pusa in cutia de scrisori... Unde sa merg pentru a stii situatia acestor ani de munca .Care patronul nu ia trecut in cartea de munca... Sunt total pe dinafara ?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 10 Noiembrie 2011
Se pare ca patronul a tinut la el cartea de munca, in loc s-o predea la ITM, pentru inscriere.
Mergeti la ITM cu cartea de munca si cu contractul de munca semnat de dvs. la angajare si vedeti daca va inscriu ei perioada de la angajare pana la 01.01.2011, cand s-a renuntat la inscrierile in cartile de munca. Probabil ca patronul nu si-a platit comisionul la ITM pentru inscrierea contractelor in cartile de munca.
Daca nu aveti contract semnat, atunci ati muncit la negru si nu este nimic de inscris.
Eventual solicitati la ITM situatia contractelor dvs. de munca sau faceti reclamatie impotriva firmei.
1. Mergeti la Casa Teritoriala de Pensii si solicitati adeverinta cu stagiul de cotizare.
2. Daca in adeverinta este trecuta si perioada care ati lucrat la acest patron atunci totul este in regula, nu mai este nevoie sa mai completati in carnetul de munca.
doderosandro a scris:

Din luna Februarie 2009 - am lucrat la un patron.Anul acesta - lina ( iunie ) in urma unor neintelegeri am fost data afara cu art.55 lit.b -codul muncii. Am cerut ( verbal ) sa mi se dea cartea de munca. Nu mi sa dat. Ieri 10.11.2011 am gasit in cutia de scrisori cartea mea de munca. Dar .... in cartea mea de munca nu este trecut nimic. Cum am dat-o patronului la angajare in anul 2009. asa mi-a dat-o inapoi. Pusa in cutia de scrisori... Unde sa merg pentru a stii situatia acestor ani de munca .Care patronul nu ia trecut in cartea de munca... Sunt total pe dinafara ?#-o

Mergeti la ITM la inspectorul la care este arondat fostul angajator si vedeti daca va inregistreaza acea perioada in carnetul de munca ... in caz contrar, solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime pentru acea perioada ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa inscrieri in cartea de munca si lipsa adeverinta marcelap marcelap Buna Ziua. Am lucrat la un SRL cu contract de munca inregistrat la ITM Bucuresti intre anii 1997-2004. Nu mi s-au facut inscrierile in Cartea de Munca si nu ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare-carte de munca miha1969 miha1969 buna ziua, din data de 03.03.2011, am fost disponibilizata si s-a terminat preavizul, astept sa mi-i se dea cartea de munca pt a depune dosarul de somaj , ... (vezi toată discuția)
In cat timp elena69 elena69 Eu sant angajata acum la un patron , dar , in luna iunie voi pleca sa lucrez in Italia. Cand sa-mi dau demisia ca sa am cartea de munca incheiata la sfarsitul ... (vezi toată discuția)