buna ziua,
din data de 03.03.2011, am fost disponibilizata si s-a terminat preavizul, astept sa mi-i se dea cartea de munca pt a depune dosarul de somaj , intrucat nu mi-am gasit inca un job, dar de la societate ma tot amana ca este la itm cartea de munca si nu au primit-o inca, eu ce pot sa fac in aceasta situatie ?mentionez ca ceilalti colegi care au fost disponibilizati si-au primit cartile de munca si au depus si dosarul pt somaj, iar mie mi se spune sa am rabdare ca ei au facut toate demersurile la itm, si chiar daca nu depun dosarul de somaj in 30 de zile, nu am nimic de pierdut. asa este ?? ce pot sa fac ?
ok, multumesc frumos ! de la societate mi-i s-a spus ca nu se poate acest lucru, si in plus trebuie sa primesc adeverinta de vechime pt perioada in care nu se mai fac inscrisuri in cm.asa este ?
Ba se poate, dar probabil ca societatea dvs. nu si-a achitat toate datoriile catre ITM si nu vrea ca sa stiti acest lucru, de aceea va tot amana.
Mergeti la ITM si solicitati cartea.
Apoi va mai trebuie si anexa 26 care contine toate datele privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj.
Aceasta adeverinta v-o da societatea.
nu cred ca se pune problema neachitarii datoriilor, este totusi o institutie destul de mare (banca)ideea este ca disponibilizarea s-a facut pt mine cu niste ilegalitati si cred ca le este teama sa nu ma adresez instantei in cele 30 de zile , insa nu am de gand asa ceva, nu am bani pt avocat si in plus vreau sa termin cat mai repede cu aceasta banca, sincer imi este lehamite de ce se intampla acolo, nu stiu cum am rezistat atatia ani ! o sa merg personal sa rezolv problema la itm.Va multumesc frumos !
In principiu, toate bancile au avut aprobare pentru pastrare si completare a carnetelor de munca .. ceea ce implica ca , carnetele de munca nu erau in custodia ITM-ului .... posibil doar acum sa fie la certificarea inscrierilor facuta pana la 01.01.2011.
Mergeti la inspectorul ITM la care este arondat acest angajator si vedeti care este situatia carnetului dvs de munca.
Recuperare cm
lise
Buna seara.pana acum 4zile am lucrat la o firma pe perioada determinata.mi sa inchis cm cu art 56j si pot sa benificiez de somaj .dar la lichidare nu mi sa dat ... (vezi toată discuția)