Am o unitate care a fost infiintata in 2008, a luat un leasing si a suspendat activitatea.
in tot acest timp a primit facturile de leasing.
Acum redeschide activitatea. ce fac cu toate acele facturi?
este si platitor de tva
Pe perioada suspendarii activitatii , conf art.6 coroborat cu art.11 L82/1991 -inreg op ec se fac cronologic si sistematic cu reflectarea lor in S.Finc. la care se refera.op. ec le veti inreg la data efectuarii lor.
Conf Ord 1221/2009 pe per. suspendarii treb depuse S Finc , si declaratiile in cazul in care nu s-a obtinut regim derogatoriu.
Conf Ord 1786/2010 priv procedura de modificare din oficiu a vectorului fiscal ,se anuleaza inreg in scopuri de TVA-cu intai ale lunii urmatoare a lunii cand starea de inactivitate a fost inscrisa la ORC .Daca nu ati solicitat regim derogatoriu treb sa depuneti decl pe zero.
Intre timp am ajuns la finante si mi s-a spus ca pe perioda suspendarii nu am voie sa inreg nici o operatiune . Ei spun ca ar fi trebuit sa trec leasingul pe persoana fizica.
Nu mai inteleg nimic.Cums atrec leasingul pe persoana fizica? Ar fi insemnat sa vand masinile.
Oare cum o fi corect?
Stiu ca nu aveti voie sa intocmiti facturi in aceasta perioada, adica sa nu aveti venituri.
Suspendarea se face conf. art.237 alin.2 din L 31/1990.
Firma suspendata poate sa aiba stocuri de marfa, cheltuieli cu comisioane bancare, chiar si contracte de leasing- si nu inteleg de ce ati fost sfatuita sa transferati contractul de leasing.
Intrebati la finante printr-o adresa oficiala-astfel vor raspunde conform legislatiei si cu argumente.
Succes!
Daca firma e suspendata nu ai voie sa ai salariati si sa realizezi venituri de niciun fel, deci nici cont in banca de la care sa ai venituri din dobanzi.
Nu sepoate face o situatie cumulata la toAte facturile primite ? Pe tipuri de cheltuieli si inregistrarile contabile sa fie facute la inceprea activitTi? Bineinteles ramane de discutat regimul acestor cheltuieli si a tva-ului aferent. Este esxtrem de interesant subiectul dar si foarte evaziv tratat chiar si de specialistii de la care cerem ajutor....
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.