avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general garda financiara urgent!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

garda financiara urgent!

buna ziua.as dori si eu sa aflu cum decurge un control financiar in principiu si care este cadrul legal in baza caruia se desfasoara aceasta actiune.dar care sunt obligatiile si drepturile mele ca societate controlata.
va multumec si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: marian_C1 , utilizator 17:49, 12 Noiembrie 2011
Trebuie sa puneti la dispozitie actele societatii,documente contabile,registrele obligatorii.De preferat la control sa fie prezent si contabilul firmei pentru explicatii.
Controlul se efectueaza fie la sediul societatii,fie primiti invitatie la sediul lor.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
situatia sta in felul urmator:
-ne-au sunat, si ne-au intrebat de un anume furnizor din decembrie 2007,care cica s-ar afla in faliment.Ne-au dat termen pana luni cand vor veni la sediul firmei sa pregatim sem 2 din 2007 si ultimele 3 luni din 2011.
problema e ca de atnci am schimbat 2 contabili si sunt in proces de contractare pe al 3.negociem contractul.cine ar trebui sa se prezinte?ar putea sa ceara si alte documente din alta perioada ex ian-iunie 2007 sau altele?
Binenteles ca pot cere si alte acte.Dar de obicei se uita doar pe actele cerute.
O sa se uite pe jurnalul de cumparari sa vada daca ati inregistrate facturile acelui furnizor,dar nu numai.De prezentat in calitate de contabil sincer nu stiu ce sa raspund.Nu este obligatoriu este recomandabil sa fie si un contabil.Merge mai usor controlul cel putin din experienta eu asa cred.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
VA MULTUMESC FOARTE FRUMOS.
Daca au intrebat de un furnizor anume este posibil sa fie control incrucisat.
In acest caz o sa fie interesati de documentele emise de fz respectiv. Ar fi util sa se prezinte contabilul care a facut inregistrarile pe sem 2 din 2007 ... dar documentele se pot prezenta si de actualul contabil sau de administratorul/directorul firmei.

Da, ar putea sa ceara si alte documente daca au nelamuriri.
Daca imi permiteti un sfat personal: nu le dati mai multe acte decat ceea ce cer.
De amendat pot sa amendeze contraventional numai pt inregistrarile efectuate in ultimele 6 luni.

Ami jos gasiti niste articole pe aceasta tema
www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Neinregistrare contract de munca la itm ContSters125414 ContSters125414 Buna ziua tuturor! Am o mica intrebare: ce trebuie sa fac pentru a inregistra un contract de munca la ITM cu 11 luni in spate (incepand cu aprilie 2009) ... (vezi toată discuția)
Amenda administratia financiara crina_enache crina_enache mai este in vigoare in prezent art 13 din oug 2/2001? mai am o intrebare. daca nu am depus o declaratie in termenul prevazut de lege si timp de 6 luni nu am ... (vezi toată discuția)
Nedepunere d 394 si d 390 Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.nu a depus D 394 S 1 2007 si D 390 trim.1 2007.Soc.in cauza a primit prin 2009 o notificare de nedepunere D 390 si nu a depus nimic. In cat timp se ... (vezi toată discuția)