avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

In urma divortului,prin hotatare judecatoreasca,fostul sot trebuie sa plateasca lunar 1000 ron celor 2 copii,incepand din 15/09/2011.Nu am primit nici un ban,este constient ca poate avea dosar penal .Cum credeti ca pot sa ii obtin ? Sa astept cele 3 luni consecutive si sa deschid proces? multumesc.
Cel mai recent răspuns: lilipa , utilizator 18:51, 10 Noiembrie 2011
asteptati doua luni dupa care faceti plangere penala pentru abandon de familie
Divortul a fost pronuntat pe 27/10/2011.De la aceasta data sa astept 2 luni?Sau de la 15/09/2011 asa cum scrie in hotararea judecatoreasca?Multumesc
cum scrie in hotarare,aceasta produce efecte de la comunicare dar este posibil sa atace hotararea prin recurs,asteptati 30 de zile de la comunicare si mergeti sa o legalizati epoi mergeti la un executor judecatoresc si daca stiti locul de munca i se va pune popririe pe salariu si unitatea respectiva v-a vira lunar banii,bineinteles puteti merge si pe latura penala dar cred ca doriti efectiv sa va achite pensia mai repede procesul penal dureaza.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie_poprire_abandon familial ralu_2008 ralu_2008 In cazul in care instanta de fond a stabilit plata pensiei de intretinere (atat cuantumul ei cat si plata retroactiv de la data depunerii actiunii de divort), ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor cimena cimena in urma cu 6 ani am avut o relatie de concubinaj in urma caruia a rezultat un copil.ne-am desparit imediat dupa nasterea copilului,el nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor friends friends Sentinta de divort s-a pronuntat in oct. 2010, mi-a fost comunicata in ianuarie 2011 si nu a fost atacata de nimeni. In urma acesteia, fostul meu sot a fost ... (vezi toată discuția)