avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Consecintele juridice ale dizolvarii societatii - rog ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Consecintele juridice ale dizolvarii societatii - rog un raspuns urgent

Referitor la dizolvarea societatilor comerciale, din punct de vedere al impozitelor si taxelor locale, acestea mai datoreaza impozite pe teren, cladiri, masini, pana la ramanerea definitiva a hotararii de dizolvare? Intreb asta dat fiind faptul ca se stie ca impozitul se plateste pentru detinerea in proprietate a unui bun mobil/imobil. Deci dupa dizolvare societatea mai este proprietara bunurilor? Va rog sa ma ajutati sa ma luminez in aceasta privinta( trebuie sa dau un raspuns urgent celor de la ORC, intrucat sunt in litigiu cu o astfel de societate)
Va multumesc anticipat#-o
Cel mai recent răspuns: m_irina , utilizator 13:14, 29 Septembrie 2008
Art.233(4) din LSC: Societatra îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării, pînă la terminarea acestora.

Este evident că, avînd personalitate juridică, are şi patrimoniu, activ şi pasiv. Prin urmare, nu văd care ar fi raţiunea potrivit căreia, pentru imobilele pe care le are încă în patrimoniu (pînă la schimbarea proprietarului prin lichidarea activelor), societatea să nu fie obligată să plătească impozitul asupra bunurilor imobile şi mobile.

Liviu S.Bordaş
Multumesc pentru promptitudine, asa ma gandeam si eu dar vaoim sa-mi mai confirme cineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta de la firma in dizolvare DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Problema pe care v-o expun ar fi urmatoarea. Am dat in judecata o firma, pentru un debit de 6000 , am mers pe somatie de plata. Am castigat si ... (vezi toată discuția)
"acceptare tacita" corina stancu corina stancu ce inseamna "acceptare tacita" in cazul unui drept la succesiune? ce consecinte poate avea? (vezi toată discuția)
Dizolvarea societatii sogedacom sogedacom in anul 2006 am primit de la tribunalul Cluj , sentinta comerciala pt dizolvarea unei societati, care nu a mai avut activitate din 2004, cand in urma unor ... (vezi toată discuția)