avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru CCC, mama eleva
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru CCC, mama eleva

Buna ziua,

Stiu ca exista un ordin sau lege care acorda indemnizatie maternitate pentru elevele de liceu cu conditia sa frecventeze cursurile.
Va rog sa-mi spuneti exact ce lege este , ce prevederi are si cum se incadreaza o eleva de liceu de 17 ani



Multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:13, 6 Iunie 2012
Ete vorba de OUG 111/2010 art. 2 alin. (5) lit. m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

Normele de aplicare ale OUG 111/2010 ( HG 52 / 2011) prevad la art.6 alin.6 lit. i fac referire la
i) dovada privind calitatea de elev, student sau masterand la o unitate de invatamant, recunoscuta pe teritoriul statului respectiv, eliberata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, prin Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor, ori de catre institutiile de invatamant abilitate pentru recunoasterea studiilor ori a perioadelor de studii efectuate in strainatate, in baza procedurilor legale in vigoare, pentru situatia prevazuta la lit. m).
Veti mai avea nevoie de cerere, certificat de nastere copil, cartea de identitate a mamei.
Multa sanatate!
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
leuca_luminita, utilizator
1. Nu este vorba de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) ci de concediul pentru crestere copil (CCC) pana la 2 ani si indemnizatia aferenta (600 lei pe luna) la care se adauga alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar.

2. Conform OUG 111/2010, privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, va beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului a frecventat, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale.

3. Sa se prezinte la Primaria de care apartine pentru a depune actele necesare.
as dori sa va intreb,la ce se refera situatia de intrerupere a cursurilor din motive medicale?
de exemplu,daca am lipsit perioade scurte (1-3 zile) cu adeverinte medicale inseamna ca am intrerupt?
si as mai vrea sa stiu,este obligatoriu ca eleva sa fie casatorita? multumesc anticipat.
1. - Acele intreruperi sunt cauzate de motive medicale si se considera ca a frecventat scoala fara intreruperi.
- Scoala este cea care ii va completa adeverinta prin care se specifica cum ca a urmat cursurile la zi si fara intreruperi.

2. Legea nu prevede obligatia ca mama sa fie casatorita pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Asadar va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatia de crestere a copilului (eleva) patyta patyta buna seara .as avea si eu o intrebare. sunt eleva in clasa a 11 la un liceu cu frecventa redusa si sunt insarcinata in luna a opta as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
In legatura cu acordarea indemnizatiei de crestere a copilului simonabaciu simonabaciu sunt eleva la seral progresiv la zi,si am depus cerere pentru acordarea indemnizatiei,si mi s-a respins pe motiv ca sunt seralista!de ce?in lege nu ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si indemnizatie pentru ccc sorinelo sorinelo sotia mea este anul 1la postliceal asistent medical scoala e privata, in cazul in care va ramine insarcinata va primi dupa nastere acel ajutor cca 800 lei x ... (vezi toată discuția)