avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nelamurire contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nelamurire contabila

buna ziua

as dorii un ajutor din partea uni contabil care cunoaste legislatia in vigoare in urmatoarea problema.

detin o firma care efectueaza profit . din discutiile cu contabila care imi intocmeste si imi tine evidenta contabila am inteles ca acest profit la sfarsitul anului trebuie trecut toata suma la dividente si dupa achitarea impozitului pentru dividente sa scot aceasta suma din firma. problema mea este ca eu nu doresc sa scot acest profit din firma , urmand ca anul viitor sa fac niste achizitii de mijloace fixe . intrebarea este : se poate pastra acest profit in anul urmator ? , deoarece aceasta contabila imi spune ca acest lucru nu este posibil.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 13:45, 12 Noiembrie 2011
Impozit pe profit (16%) veti plati, dar nu si pe dividende, din moment ce profitul nu se repartizeaza.
multumesc de raspuns , deci acel profit dupa ce am platit cei 16% pot sa il pastrez pentru anul viitor in continuare si sa fac ce vreau cu el , in sensul ca pot sa achizitionez de exemplu niste camioane
Desigur!
faceti o decizie AGA dupa intocmirea bilantului din 31decembrie, din care sa rezulte ca profitul se va reinvesti. pe baza acesteia contabila poate face inregistrarile necesare. pana la aceasta decizie, contabila nu are document justificativ sa repartizeze profitul
conform hot. AGA asociati decid repartizarea sau NEREPARTIZAREA profitului cu exceptia rezervei legale OBLIGATORIE, este foarte simplu, nu CONTABILA decide ci hotararea AGA.CONTABILUL sa respecte legea contabilitatii nimic mai mult si sa faca si facultatea de DREPT ca sa aplice principul prevalenta economicului asupra JURIDICULUI , ar fi IDEAL.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit de dividente balint balint Buna ziua! Va rog sa ma ajute cineva, cine pricepe! Am urmatoarea problema: in 2008 am avut un profit relativ mare pe firma ( sunt asociat unic). La ... (vezi toată discuția)
Dividende. care e cota de impozit pe dividende? anx anx :((#-o:-/ situatia: srl cu doi asociati 25% respectiv 75% obiect activ caen 7414: consultanta...... paltitoare de impozit pe profit, achitat in trim III ... (vezi toată discuția)
Dividende lylyan lylyan Buna ziua O societate are profit la 2011 - 200000 - cat poate sa consituie dividende din aceasta suma? Multumesc (vezi toată discuția)