avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Componenta comitetului executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Componenta comitetului executiv

Legea 230 / 2007 , art. 21 este neclara in ceea ce priveste componenta Comitetului executiv al Asociatiei. Se poate o explicatie a componentei acestuia ?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:17, 11 Noiembrie 2011
Este adevarat ca prima parte a articolului 1 din Legea 230/2007 este formulata defectuos:
Art. 21. -
(1) La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotărî numărul membrilor acestora şi durata mandatelor lor

De aici putem interpreta ca un comitet executiv este format doar din presedite sau din presedinte si cenzor. Iar a hotara asupra numarului membrilor parca se refera numai la membrii comisiei de cenzori si nu la membrii comitetului, de care nu se aminteste aici.

Se puteau gasi formule mai corecte.
"Proprietarii pot alege un "comitet de initiativa", care sa se ocupe de intocmirea documentatiei, covocarea adunarii generale..."
si-apoi:
"La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, un preşedinte şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotărî numărul membrilor comitetului si comisiei de cenzori, inclusiv durata mandatelor lor"
Dar citind legea in continuare, vedem ca pe parcurs ne mai lamurim si-aflam ca dupa constituire, membrii asociatie se intrunesc in adunari generale anuale cu atributiuni...
Apoi se limpezezsc inca putin lucrurile daca citim normele de aplicare a legii, aprobate prin HG 1588/2007, care in capitolul 2 face precizari cu privire la componenta, atributiuni...

HG1588/2007 precizeaza si componenta comitetului executiv:
Art. 16. - Comitetul executiv, format dintr-un număr impar de membri aleşi de adunarea generală, reprezintă asociaţia de proprietari... Preşedintele asociaţiei de proprietari este şi preşedinte al comitetului executiv.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
Adriantot, moderator
Numarul memebrilor din C.E. trebuie sa fie inscris in Statutul asociatiei si orce modificare a statutului se dezbate in A. G .si se confirma la tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte SimonaBardea SimonaBardea Buna seara! Presedintele unei asociatii trebuie sa fie proprietar al respectivei asociatii, sau poate fi oricine?. Care este articolul din legea ... (vezi toată discuția)
Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)