Buna seara,doresc sa va retin atentia in privinta unei probleme care mi s-a ivit pe neasteptate si in acelasi timp,prin amabiliatea dumneavoastra sa va rog sa ma ajutati cu un model care mi-ar fi necesar pentru a initia o actiune in tribunal.
Prin anul 2006,intr-u-cat imi mergea foarte bine din punct de vedere financiar,mi-am permis sa incep un leasing la un SUV Nissan pe o perioada de patru ani cu o valoare reziduala de 7700 euro plus TVA.In fine,am dus cu greu..foarte greu ,la capat acest leasing,achitand ultimele rate cu tot cu dobanda in luna august pe 4,in 2010,moment in care am cerut reesalonarea valorii reziduale.Am primit confirmarea ca se poate reesalona aceasta valoare si pana sa ma prezint cu actele necesare am fost pus in fata faptului implinit de a achita valoarea reziduala,factura pentru acesta devenind scadenta imediat in luna august.La acel moment nu aveam intreaga suma de aproximativ 40000 lei noi,asa incat nu am putut achita.Dar in scurt timp am primit de la un beneficiar o anumita suma de bani ,din care ,in urma platii catre cativa furnizori,mi-au mai ramas aproximativ 13500 lei noi.In ziua de 19 august 2010,am fost informat de catre o angajata a bancii la care aveam deschis un cont curent,ca mi-a intrat la plata un bilet la ordin (din cele predate la incheierea contractului de leasing)din partea proprietarului de la leasing,acesta nefiind completat de mine,dar de ei,si nefiind completat pe intreaga valoare scadenta de aproximativ 40000 lei noi,ci completat exact pe valoarea pe care o aveam in cont la acea ora,ba mai mult,au avut grija sa lase bani in cont si pentru achitarea comisionului tranzactiei pentru banca!!!!!=D>astfel incat biletul a fost onorat cu suma ceruta,de diferenta nefiind bagat in CIP,datorita vreunui eventual refuz la plata(a se tine cont ca exista inca o diferenta de aproximativ 27000 lei noi,pe care ei,leasingul,nu au cerut-o la acea data ,cum ar fi fost normal).
Imi este foarte clar ca,cineva din societatea de leasing ,a avut o informatie certa asupra evidentelor la zi ,ale contului meu(al societatii pe care o administrez)stiind exact care este suma de bani pe care o pot plati.
Acestea fiind faptele,va rog cu toata stima si consideratia pe care vi le port,sa ma ajutati cu un model de cerere ori actiune pe care sa o completez si sa o inaintez catre judecatoria de care apartin cu domiciliul,ori unde credeti dumneavoastra ca ar fi mai indicat ori corect,pentru a lamuri aceasta situatie cu societatea de leasing,interesul meu fiind in continuare de a reesalona datoria pe care o am si a o plati in rate.
In speranta ca nu va cer foarte mult,si ca un astfel de model ,exista deja in arhivele dumneavoastra,indraznesc sa va multumesc anticipat si in acelasi timp ,sa va asigur de intregul respect pe care vi-l port,datorat frumoasei meserii pe care ati adoptat-o in viata!
Cu stima,Ing.Dipl.Olimpiu Virgiliu Popa.
Raporturile dintre dvs. si firma de leasing sunt contractuale. Nu puteti obtine modificarea clauzelor contractului prin intermediul instantei de judecata, ci doar cu consimtamantul firmei de leasing. Demersurile in instanta sunt inutile.
Multumesc pentru raspunsul dvs,domnule avocat,dar spuneti-mi va rog daca pot deschide o actiune la judecatorie pe motivul biletului la ordin pentru a incerca amanarea pana la o data la care voi putea achita restanta de 27000 lei noi!Cu stima.
In loc sa se foloseasca de acel bilet la ordin, societatea de leasing putea solicita poprirea contului pentru intreaga suma pe care o datorati, situatie care ar fi dus la blocarea acestuia.
Sigur, informatiile legate de contul dvs. ar trebui sa fie confidentiale. Puteti face o plangere impotriva bancii, care nu a respectat obligatia de confidentialitate. Insa in urma acestui demers nu veti primi inapoi banii incasati de societatea de leasing. pentru ca le datorati acesti bani.
Intr-adevar domnule avocat,dar faptul ca ei au cerut doar suma pe care o aveam in cont pentru ca apoi sa-mi transmita hartia cu executarea silita,nu este cumva o incercare de a pune mana pe o masina cu o valoare de zece ori mai mare decat suma restanta,pentru a castiga binenteles niste bani pe spatele meu??Nu vi se pare convenabil pentru ei??
Problemele dvs. financiare sunt regretabile. Din pacate in Romania nu exista o lege care sa ofere protectie in asemenea situatie.
Debitorul are obligatia de a plati la termen, iar in caz contrar creditorul are dreptul sa il execute silit asupra totalitatii bunurilor pe care debitorul le detine in proprietate.
Dvs. puteti fi subiectiv in aprecierile dvs., insa un judecator investit cu judecarea cauzei dvs. nu va fi.
Asa cum dvs. afirmati despre societatea de leasing ca îi este convenabil sa puna mana prin executare silita pe o masina care valoreaza de 10 ori mai mult, la fel si societatea de leasing poate afirma despre dvs. ca va este convenabil sa va folositi de o asemenea masina, fara sa o fi platit integral.
Leasing auto
ollyolyy
buna ziua,doresc sa va aduc si eu in discutie o problema putin delicata pentru mine si anume:in mai 2006 am achizitionat in leasing de la Unicredit Leasing un ... (vezi toată discuția)