avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită leasing auto
Discuție deschisă în Executare silită

leasing auto

buna ziua,doresc sa va aduc si eu in discutie o problema putin delicata pentru mine si anume:in mai 2006 am achizitionat in leasing de la Unicredit Leasing un autoturism de teren pe o perioada de patru ani cu valoare reziduala la sfarsitul ratelor.In decursul anilor am avut mai multe probleme financiare,astfel incat pana in luna Iunie anul curent cand se incheiau cele 48 luni de rate am avut de doua ori contractul reziliat.Totusi am reusit sa-mi achit restantele si in luna mai a.c. am pus o intrebare celor de la P.R.pentru a vedea cum pot esalona valoarea reziduala.Am primit o lista de acte necesare pentru esalonare cu incredintarea ca pana la data scadentei ultimei rate,pot merge cu actele sa fac un nou contract,pe o perioada de 12 luni.Problema mea este ca nu m-am inscris in acest termen si factura cu intreaga valoare reziduala a fost scadenta in luna Iunie ,asa cum era normal.In cursul lunii August,m-am trezit cu un bilet la ordin in cont,introdus de societatea de leasing,un bilet din cele patru lasate de mine drept garantie la inceperea contractului de leasing.Valoarea scadenta in acel moment era de 7700 euro plus T.V.A.la cursul de schimb la zi la B.N.R.,ceea ce insemna la vremea aceea cam 40.000.lei.OK.In acel moment aveam in cont suma aprox. de 13.600.lei,suma care a fost retrasa de ei ,dar ceea ce este ingrijorator ,este faptul ca acel bilet a fost completat exact cu acea suma si nu cu suma care era ,normal ,scadenta,ceea ce-mi da de inteles,clar,ca au avut o informatie din interiorul bancii(B.C.R.-sic!)Una peste alta,in scurt timp ,m-am trezit din nou cu contractul reziliat,recte,a treia oara!Stimati domni ,as dori sa va intreb cum sa procedez,sa ma lupt cu ei in continuare(nush ce sanse am),sa trag de timp pana mai fac rost de vreo 30.00. lei,sa le predau masina cu proces verbal cu sansa de a o recupera in 30 zile daca achit restanta?????sincer va spun ca ...habar n-am ce trebuie sa fac!!!!Exista cumva,cineva care poate sa ma sfatuiasca in vreun fel,va rog frumos????Cei de la firma de recuperare ma tot suna de vre-o-luna si ceva si azi mi-au pus in vedere ca ,maine este ultima zi in care as putea s-o predau,zic ei ,asa as putea s-o mai iau inapoi daca o achit,altfel, vezi Doamne,nu mai pot s-o iau inapoi nici cu ordin judecatoresc!!...Am revenit pentru ca as dori sa stiu daca cineva are vreo idee de cum as putea rezolva problema fara sa fiu nevoit sa predau masina,va multumesc!!
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
ollyolyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: gerardd , utilizator 18:06, 1 Decembrie 2010
consultati un avocat si actionati-i in instanta.
De ce sa va luptati? Achitati rata si ati scapat de grija. Aceasta este obligatia ce va revine din contract, nu cea de a trage de timp.

Si inca un sfat. Pastrati bani care ar trebui sa-i platiti avocatului (consultanta si/sau proces) pentru d-voastra. Macar ramaneti cu ceva. Altfel va treziti ca mai trebuie sa platiti cateva sute sau chiar mii si pentru avocat si pentru cheltuielile de judecata, inclusiv avocatul partii adverse.
ok!de acord,asta vreau sa fac,sa achit,dar trebuie sa trag de timp sa fac rost de bani!ce pot sa fac altceva,sa le dau masina,credeti ca e bine asa???
Din pacate aveti cartile slabe in mana. In cazul in care nu reusiti pe cale amiabila o reesalonare a platilor nu prea aveti de ales.
Mare atentie.Chiar daca inapoiati masina societatii de leasing,datoria tot trebuie sa o platiti.Asa ca dvs decideti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru leasing auto ollyolyy ollyolyy Buna seara,doresc sa va retin atentia in privinta unei probleme care mi s-a ivit pe neasteptate si in acelasi timp,prin amabiliatea dumneavoastra sa va rog ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing simoione simoione Buna ziua! Ma confrunt in prezent cu o problema juridica si as vrea sa vad cateva pareri inainte de a lua o decizie . Firma mea are incheiate doua ... (vezi toată discuția)
Executare leasing !! Cocollino Cocollino [i]Am o dilema.. Fratele meu se afla in imposibilitatea de a mai plati leasingul la masina. Desi a cerut re-esalonarea ratelor, pt a putea pastra masina, ... (vezi toată discuția)