avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare leasing !!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare leasing !!

Am o dilema..
Fratele meu se afla in imposibilitatea de a mai plati leasingul la masina. Desi a cerut re-esalonarea ratelor, pt a putea pastra masina, firma de leasing a spus ca nu negociaza conditiile.. Si...ori achita restanta (de 6 luni) si abia apoi i se re-esaloneaza rata, ori preda masina. Fratele meu a incercat sa colaboreze spunandu-le ca plateste 80 % din restanta (respectiv 4 din 6 rate ) si sa ii re-esaloneze rata...pt ca altfel pierde masina si toti banii dati.. Firma de leasing evident ca s-a tinut tare pe pozitii si nici n-a vrut sa auda.. I s-a spus ca dosarul lui este la o firma de recuperare si sa ia legatura cu ei sa vada cum face cu masina.
Acum vin eu si va intreb, cum se procedeaza in astfel de cazuri? Trebuie titlu executoriu ?? Se preda masina pur si simplu?? Ce acte trebuiesc intocmite pt a putea scapa de masina si pt a nu avea probleme in viitor?? Firmele de leasing chiar nu pot fi obligate (ca si in cazul bancilor) sa rezolve in prima faza pe cale amiabila problema si abia apoi sa treaca la executare? Mai ales ca el nu ar vrea sa renunte la masina...


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 02:33, 15 Ianuarie 2010
Cititi contractul cu mare atentie. De regula dupa predarea masinii trebuie sa platiti si toata suma restanta dar si diferenta de rate pana la scadenta finala a creditului, considerandu-se cumva daune pentru societatea de leasing.
Nu trebuie titlu executoriu pentru ca acest contract este titlu prin efectul legii. IFN-urile au si executori proprii asa ca nu e necesar nici un executor judecatoresc.
Daca vrea sa ramana cu masina mai bine sa plateasca, altfel pe langa banii pierduti va pierde si masina si va mai avea si datorii in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de leasing financiar mihaita_boosy mihaita_boosy La data de 19.09.2007 am acizitionat un autoturism dacia logan prin SA R.C.I Leasing Romania IFN SA.cu avans 4000ron si plata asigurari ! La data de ... (vezi toată discuția)
Masina in leasing confiscata fara nicio formalitate - e legal? Radulescu Violeta Radulescu Violeta Prietena mea are un autoturism in leasing. Ultima rata trebuia achitata in ianuarie dar a obtinut telefonic posibilitatea sa plateasca aceasta ultima rata pana ... (vezi toată discuția)
Executare silita de la leasing cil cil Am returnat masina firmei de leasing si dansii mi`au trimis o factura de 6000 RON la o datorie de 2100 RON, reprezentand restante la rate , factura cu care nu ... (vezi toată discuția)