avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Instrainare teren fara cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Instrainare teren fara cadastru

Se poate instraina un teren extravilan fara a se face cadastru?Mama doreste sa dea un teren fiului (cu acte) asa incat sa nu aiba dreptul alti nepoti de la alt fiu decedat.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 06:53, 11 Noiembrie 2011
nu . veti vedea ca nici un notar nu va autentifica actul fara cadastru
Nici o autoritatea nu va admite executarea de documente de instrainare in lipsa actului care atesta calitatea de proprietar al aceluia care intentioneaza sa vanda
Mama dvs daca este unic proprietarr al terenul,poate desfasura demersuri la OCPI ,in temeiul art 50 din legea nr 7/1996 republicata pentru intabularea terenului
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la moștenire al nepotului: poate deschide succesiunea după bunica lui, dacă ea a avut o relație de concubinaj cu un bărbat căruia i-a făcut un act (posibil comodat) pe casă? Camisto Camisto Bunica fiului meu a decedat iar in ultimii 8 ani a avut o legatura cu un barbat. Acum vreo 2 ani a facut un act...cred ca de comodat cu nepotul acestuia, ... (vezi toată discuția)
Mostenire florinutz florinutz Buna. Tatal meu care este decedat a mostenit impreuna cu fratii si surorile lui un teren extravilan si un alt teren pe care se gaseste o constructie. Inainte ... (vezi toată discuția)
Despre intabulare leonida leonida poate un mostenitor care nu a intabulat casa pe numele sau sa vanda,si daca nu ce anume trebuie facut pentru a o intabula,se poate face si notarial? (vezi toată discuția)