avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constituire Asociatie Proprietari - Complex Rezidential
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constituire Asociatie Proprietari - Complex Rezidential

Buna seara,

Locuiesc intr-un bloc dintr-un cartier rezidential din Bucuresti finalizat anul trecut dar care pana in prezent nu are constituita asociatia de proprietari. Cheltuielile pentru spatiile comune ale blocului sunt administrate, calculate si incasate de catre dezvoltator dar problema este ca nu se respecta aproape deloc legea asociatiilor de proprietari (230 / 2007 daca nu ma insel ) privind repartizarea cheltuielilor comune (ca si exemplu va pot da factura de energie electrica - repartizarea se face pe persoana si nu pe apartament).

Intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate sau baza legala prin care practic putem "forta" dezvoltatorul din blocul respectiv sa infiinteze asociatia mai repede sau cel putin sa respecte legea?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Razvan0902, utilizator
Cel mai recent răspuns: Razvan0902 , utilizator 11:08, 11 Noiembrie 2011
Razvan0902 a scris:
... nu se respecta aproape deloc legea asociatiilor de proprietari (230 / 2007 daca nu ma insel ) privind repartizarea cheltuielilor comune (ca si exemplu va pot da factura de energie electrica - repartizarea se face pe persoana si nu pe apartament).

Cei care va administreaza, cel putin prin exemplul pe care l-ati dat mai sus, respecta legislatia cu privire la repartizarea cheltuielilor cu energia electrica ce se face, conform legislatiei tocmai pe numar de persoane si nu pe apartamente, cum sustineti dv:
Cititi cu atentie legea 230/2007 si mai ales normele de aplicare a legii stabilite prin HG 1588/2007 si-o sa gasiti:
Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare.

Asa ca aici au respectat legislatia. Reveniti cu alta nemultumire concret si-o discutam.

Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
Adriantot, moderator
Multumesc pentru raspuns. Mai am o singura intrebare ... exista vreo lege care sa oblige un dezovltator sa constituie o asociatie de proprietari in momentul finalizarii constructiei sau este strict decizia persoanelor care locuiesc in respectivul imobil?
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
Razvan0902, utilizator
Nu exista nici o lege care sa oblige pe cineva sa se asocieze pentru ca libertatea de asociere este prevazuta in constitutie.
Daca sunteti proprietari pe acolo si doriti sa va constituiti in asociatie studiati legea 230/2007.
Multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite.

O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)
A intra in legalitate cu ajutorul infiintarii asoc. proprietari zolyxx zolyxx Noi acum dorim sa infiintam asociatia de proprietari in scara cu 20 de ap. Pana acum nu am avut nici asociatia de locatari, nimic. Strangeam bani pt consumul ... (vezi toată discuția)
Asociatie f mare, noua si de fatada ionut12345 ionut12345 buna ziua. Problema este urmatoarea. In cartierul \"rezidential\" in care locuiesc sunt vro 23 de blocuri, toate noi. Timp de 1-2 an fiind o mare ... (vezi toată discuția)