avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Provizioane pentru riscuri si cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Provizioane pentru riscuri si cheltuieli

Buna ziua,

Am societate pe care am facturat in anul 2008 suma de 50.000 lei catre un client, bani neplatiti nici pana in ziua de azi.

In decembrie 2010 am constituit provizioane in cuantum de 30% din valoare: 686 = 151 cu 15.000 lei.
Intrebarea mea este care sunt inregistrarile contabile (baza legala, actul normativ care imi permite) pe care trebuie sa le fac in acest an avand in vedere faptul ca clientul este in faliment si nu voi recupera banii, si daca pot recupera TVA_ul platit.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alinamunteanu , utilizator 13:38, 11 Noiembrie 2011
Conform art. 138 lit d) din Codul Fiscal, ajustarea este permisa :
in cazul în care contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului. Ajustarea este permisă începând cu data pronunţării hotărârii judecătoreşti de închidere a procedurii prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă;


Cititi va rog acest articol:
[ link extern ] /
va multumes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unei facturi Laura P. Laura P. Buna seara ! Ca persoana juridica am emis doua facuri unei alte persoane juridice pt. serviciile prestate in constructii. Facturile au fost emise in ... (vezi toată discuția)
Constituire provizion client faliment madellaine madellaine Buna ziua. Societatea are o creanta la un client pentru care s-a deschis procedura de faliment in 29.04.2009. In data de 02.11.2009 s-a trecut la procedura ... (vezi toată discuția)
Marfa vanduta catre firme la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment radu_rus radu_rus am vandut marfa catre o firma la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment si am inteles ca pot deduce TVA-ul aferent sumei pe care o ... (vezi toată discuția)