avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comandat sau contract de locatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comandat sau contract de locatiune

Buna ziua!
Am un imobil achizionat sub ipoteca de la o x banca.Ulterior pe respectivul imobil vreau sa-mi deschid o firma(repet imobil inca sub ipoteca)Cei de la banca(opinia juridica),nici ei nu prea stiu cu ce se mananca.Fac(banca) cu mine un contract de comodat,un contract de locatiune?Din cate stiu eu bunul achizionat sub ipoteca nu poate fi inchiriat....etc.Si ce inchiriat din moment ce eu sunt proprietar.Cine e locatorul, cine e locatarul?Idem si cu contractul de comodat.Cine e comodantul ,cine e comodatarul?Sau care e metoda?:(

Multumesc!
Respect..
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:27, 11 Noiembrie 2011
Puteti incheia un contract de comodat, in care dvs ca persoana fizica sunteti comodant, iar firma, prin administrator care va semna, este comodatar.
1. Verificati pe extrasul de carte funciara al imobilului daca acesta are notata doar ipoteca sau si interdictia de inchiriare. In acest caz, va trebui sa solicitati bancii eliberarea acordului pentru inchirierea imobilului.
2. Nu trebuie sa confundati calitatea Dvs. de proprietar al imobilului cu cea de reprezentant al chiriasului.Altfel spus, este perfect valabil contractul de inchiriere care are semnatura Dvs. atat din partea proprietarului cat si din partea chiriasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contr v/c cu plata in rate - cine e proprietar lrcos lrcos Am in fata un ctr de V/C cu plata in rate - ultima rata fiind in 2017. exista o clauza care prevede :"ctr de fata va fi pus in executare dupa incheierea ctr ... (vezi toată discuția)
Notare contract de inchiriere in cartea funciara trandafir2 trandafir2 Buna seara, 1. Care este durata minima de inchiriere a unui imobil, pentru a fi posibila inscrierea in cartea funciara, conform NCC? 2. In plus, se poate ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)