avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA vanzare cladire TVA ????
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

vanzare cladire TVA ????

Problema este mai complicata in acest caz si pentru acest lucru as mai avea nevoie de o parere .
Avem 2 cladiri in aceasi curte achizitionate in 20.04.2007.
Una veche care nu a suferit modificari si una noua care a fost transformata si in care s-au investit peste 70.000 eur . cladiriile s-au cumparat cu 189.000 eur de la PF.
Deci investitia totala 260.000 eur
Intrebare .
Conform codului fiscal cladirile noi nu sunt scutite de la plata TVA .Avem 2 cladiri in curte una care este considerata noua deaorece abia acum o luna s-a semnat procesul verbal de receptie a lucrarii care nici nu este inca intabulata si una veche care este intabulata de zeci de ani si care nu a suferit transformari .
Cum procedez la vanzare din punct de vedere al TVA ????
mentionez ca suntem platitori de tva . si am dedus TVA aferent transformarilor

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:02, 11 Noiembrie 2011
pentru a fi considerata noua, modernizarile aduse cladirii trebui sa depaseasca 50% din valoarea cladirii.

art. 141, alin 2 din codul fiscal
4. o construcţie nouă cuprinde şi orice construcţie transformată astfel încât structura, natura ori destinaţia sa au fost modificate sau, în absenţa acestor modificări, dacă costul transformărilor, exclusiv taxa, se ridică la minimum 50% din valoarea de piaţă a construcţiei, exclusiv valoarea terenului, ulterior transformării.

1. cladirea la care nu ati efectuat modernizari se poate vinde in regim de scutire de tva
2. cladirea la care ati efectuat modernizari se poate vinde:
a) fara tva, daca modernizarile nu depasesc 50% din valoarea cladirii, iar in acest caz veti ajusta tva aferenta modernizarilor
b) cu tva, daca modernizarile depasesc 50% si cladirea este considerata noua
c) cu tva, chiar daca modernizarile nu depasesc 50% din valoarea cladirii, pentru a evita astfel ajustarile de tva aferenta modernizarilor (faceti calcule si vedeti cum e mai bine)
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote de tva rat maria rat maria o societate comerciala schimba destinatia unei cladiri vechi, o modernizeaza si o transforma in apartamente destinate vanzarii catre persoane fizice.In aceasta ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire persoana juridica torok maria torok maria Buna ziua, persoana juridica a inceput sa modernizeze o cladire veche in 2007-2008, dar din motive financiare aceasta nu a fost finalizata, valoarea fiind ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)