avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mod calcul - compensare dintre indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mod calcul - compensare dintre indemnizatia de maternitate si salariul de baza

Salut,

Imi puteti da un exemplu de calcul al acestei idemnizatii, acordata pe o perioada de 8 saptamani.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 11 Noiembrie 2011
Faceti diferenta dintre salariul si indemnizatia de maternitate primita si rezulta suma pe care trebuie s-o achitati.
OK si cum se acorda pe o perioada de 8 saptamani, atunci se inmulteste cu 2, nu ( e vorba de 2 luni)?
Daca imi spuneti cum suna rpevederea in baza careia i se acorda asa ceva salariatei , atunci cred ca va ptem ajuta mult mai concret ...
Conform art. 66 alin. (1) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006, in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, dar nu mai putin de 6 saptamani, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul, La noi s-a stabilit pe o perioada de 8 saptamani, adica 2 luni.
In speta, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul se va inmulti cu 8 ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 66 din ccm 2007 - 2010 Kitte Kitte La ce se refera Articolul 66 din CCM 2007 - 2010 ? Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ad.dan ad.dan In CCMN 2007-2010 la art 66 se stipuleaza o compensatie de 15% acordata pt o perioada de min.6 saptamani acordata supliment la concediul de maternitate. Se ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Andreia Brotea Andreia Brotea In ce situatii concrete se poate inregistra diferenta dintre salariu si indemnizatia de concediu (de maternitate) prevazuta la art. 66 din Contractul ... (vezi toată discuția)