avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere executare silita
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere executare silita

Am fost la executorul judecatoresc sa depun o cerere de executare silita a unui bilet la ordin investit cu formula executorie. Suma e destul de mare si mi-a zis sa-l trec si pe avalizator. Care este temeiul legal pentru acest lucru?
Am inceput practica de curand si mi-ar fi de folos un pic de ajutor.
~ Conținut șters la cerere ~
matahachiro a scris:

imi permit sa cred ca nu ai trecut cu cititul mai departe de art 35 ? ce sa mai spun de art.106 si art 107 + prevederile cod cv privind regimul juridic al girantilor.

Mda....aceeasi atitudine.

Art 35 e in titlul privitor la cambie, nu la BO.

Art. 106

Sint aplicabile biletului la ordin, in masura in care nu sint incompatibile cu natura acestui titlu, dispozitiunile relative la cambie, privind:
girul (art. 13-23);
scadenta (art. 36-40);
plata (art. 41- 46);"

VEDETI UNDEVA ART 35???
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate bilet la ordin (la termen) smara_radu smara_radu Buna ziua, Caz concret: am un BO la termen, cu scadenta la data 20.10.2009. Clientul m-a rugat sa nu il depun la banca in data de 20.10, spunandu-mi ca el ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat in nume personal ContSters115121 ContSters115121 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti care este ordinea in care se executa un bilet la ordin avalizat de administrator. Este legal ca banca sa introduca ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin _catalin_ _catalin_ AM O INTREBARE : FAPTUL CA M AM PREZENTAT LA BANCA CU UN BO PESTE DATA SCADENTEI ( APROX 5 LUNI) AR PUTEA CONSTITUI UN MOTIV DE CONTESTATIE LA EXECUTARE DIN ... (vezi toată discuția)