avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua!
Am o intrebare la dumneavoastra.Fostul concubin are de platit la fetita pe care o avem impreuna 178 lei pensie alimentara in fiecare luna.Si-a dat demisia pt a nu mai platii pensia alimentara(sa nu existe o hartie legala prin care sa dovedesc ca lucreaza).Dupa ce si-a dat demisia si-a gasit de lucru la NEGRU,iar de atunci in fiecare luna imi trimite 100 lei.Spuneti-mi va rog daca pot sa il dau in judecata pt pensia alimentara care nu o plateste doar partial.Sau ce masuri pot lua in potriva lui.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:43, 16 Noiembrie 2011
daca nu a deschis actiune pt reducerea cuantumului pensiei, ramane obligat la plata sumei de 178 de lei. poate fi executat silit pt diferenta
aadynna a scris:

daca nu a deschis actiune pt reducerea cuantumului pensiei, ramane obligat la plata sumei de 178 de lei. poate fi executat silit pt diferenta

Spuneti-mi va rog cum se procedeaza pt acest lucru?Multumesc
depui hotararea data de judecator prin care este obligat la plata pensiei, pentru a o investi cu sentinta definitiva si executorie apoi te adresezi unui executor judecatoresc
Si cheltuielile cu executorul judecatoresc cum le recupereaza mama?
Din cate mi s-a spus, aceste cheltuieli pot ajunge la cateva milioane lei vechi.
Sunt intr-o situatie asemanatoare, de aceea imi permit sa intreb.
Se recupereaza de la debitor impreuna cu debitul datorat, astfel ca debitorul va achita pe langa suma restanta cu titlu de intretinere si cheltuielile ocazionate de executarea silita.
Problema esentiala ramane insa aceea ca debitorul sa poata fi executat, pentru ca in lipsa unui venit sau a unor bunuri imobile, bunuri mobile sau conturi bancare, executarea nu poate fi dusa la bun sfarsit.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Alexandra Huminiuc Alexandra Huminiuc Buna ziua , ajungand la majorat iar parintii mei fiind divortati tatal meu a trebuit sa imi plateasca pensia alimentara , iar eu fiindca imi continui studiile ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara manolacheflorentina manolacheflorentina daca tatal biologic al copilului nu \"vrea\" sa plateasca pensia alimentara si asta se intampla de 2 ani, pt.copilul de 9 ani cum se pot recupera banii astia ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire - "hotarare judecatoareasca" drag_osh drag_osh As dori sa va expun urmatoarea speta. Tatal meu a produs un prejudiciu unui autovehicul al unei firme. S-a terminat procesul in care ceream micsorarea valorii ... (vezi toată discuția)