avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz - este posibil ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz - este posibil ?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns: sunt angajat cu norma intreaga pe o functie de executie intr-o institutie publica si vreau sa imi depun demisia insa directorul mi-a spus ca trebuie sa stau in preaviz 30 zile.
Situatia mea este aceasta: sunt in divort si doresc sa demisionez deoarece sunt nevoita sa ma mut intr-o alta localitate, prin urmare este un caz mai special, adica nu din vina angajatorului vreau sa demisionez. Intrebarea mea este daca se poate fara preaviz si cum sa fac acest lucru? In sensul ca vreau sa depun demisia si sa nu mai prezint la locul de munca incepand cu ziua urmatoare depunerii demisiei. Va multumesc din suflet. Cu stima, actb
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 13 Noiembrie 2011
Solicitati angajatorului incetarea cim prin art.55 lit.b din Codul Muncii -prin acordul partilor.In cuprinsul cererii specificati situatia dvs.
Multumesc mult de tot pt.ajutor, insa ce fac daca angajatorul nu este acord ? Exista vreo alta modalitate de a rezolva aceasta problema? Si daca nu, ce se poate intampla daca o depun si nu mai vin la serviciu incepand cu ziua urmatoare? Precizez ca sunt intr-o situatie de-a dreptul disperata, i-am facut sotului plangere penala pt.lovire si nu mai pot locui impreuna cu el deoarece este foarte agresiv .... Multumesc
Depuneti demisia,iar pe un alt exemplar al acestui document sa va aplice stampila societatii si nr.de inregistrare.Incepand cu a doua zi ,nu mai veniti la munca.Probabil o sa initieze o cercetare disciplinara....si atat.O sa desfaca cim din vina dvs.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
Si ce consecinte are aceasta desafacere a CIM din vina mea?
actb a scris:

Si ce consecinte are aceasta desafacere a CIM din vina mea?

O singura consecinta negativa poate avea .. nu veti beneficia de somaj in cazul unei astfel de incetarii a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Demisia in cazul contractului de munca pe perioada determinata AndreicaMaria AndreicaMaria Buna! Am un contrat de munca, incheiat pe perioada determinata de 4 luni iar angajatorul doreste sa mi-l prelungeasca, printr-un act aditional, pentru 6 luni. ... (vezi toată discuția)
Demisie-preavizul este obligatoriu? adela05 adela05 Ma aflu in urmatoarea situatie: am fost in concediu crestere copil pana la data de 31.01.2014, cand mi-am reluat activitatea. Acum, as vrea sa-mi schimb locul ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi Zoltan T Zoltan T Angajatorul are dreptul sa intocmeasca referate la adresa mea in cazul demisiei la zi,.............sau sa ma oblige sa particip la discutii/sedinte cu el ... (vezi toată discuția)