avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia in cazul contractului de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia in cazul contractului de munca pe perioada determinata

Buna!
Am un contrat de munca, incheiat pe perioada determinata de 4 luni iar angajatorul doreste sa mi-l prelungeasca, printr-un act aditional, pentru 6 luni. Doresc sa stiu daca in timpul celor 6 luni, pot sa demisionez, fara a exista consecinte negative.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 25 Noiembrie 2011
In cazul demisiei pentru un cim pe perioada determinata si demisia in cazul unui cim pe perioada nedeterminata nu exista nici o diferenta.Demisia reprezinta vointa unilaterala a angajatului de a demisiona din functia ocupata.Nu vad care ar putea fi consecintele negative la care faceti referire.
~ Conținut șters la cerere ~
AndreicaMaria a scris:

Buna!
Am un contrat de munca, incheiat pe perioada determinata de 4 luni iar angajatorul doreste sa mi-l prelungeasca, printr-un act aditional, pentru 6 luni. Doresc sa stiu daca in timpul celor 6 luni, pot sa demisionez, fara a exista consecinte negative.

Incetarea raportului de munca se poate face la initiativa dvs prin demisie, chiar daca se prelungeste durata c.i.m. .. Intr-adevar, pot exista situaţii în care demisia salariatului poate atrage în sarcina sa obligaţia de a plăti daune interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nedeterminat raluk89 raluk89 Buna ziua! Un angajat al societatii are contract determinat pe o perioada de 6 luni, care ii va expira in august. Acesta vrea sa-si ia un credit de la banca ... (vezi toată discuția)
Demisie angajat consela consela Buna ziua, As dori dace se poate o informatie.Un salariat angajat prin contract individual de munca perioada determinata 21 luni poate demisiona in aceasta ... (vezi toată discuția)