avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fuga de la locul accidentului

Azi am "agatat" o masina parcata, usa stanga , o zgarietura mai mult... numai ca mai intinsa... adica are dimensiunile cam a unei palme... nu s-a luat nici vopseaua , eventual lacul de pe masina. Cand sa intamplat am crezut ca am i-am atins doar oglinda si am plecat mai departe, dar dupa vreo 100 m m-am oprit si am vazut ca era zgariata putin masina.
Mentionez ca era un martor, care s-a oprit putin si apoi a plecat mai departe, deci nu stiu daca mi-a luat numarul sau nu.
Ce as putea pati daca acesta va reusi sa informeze proprietarul celeilalte masini?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 20:32, 15 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
vio_rogojan a scris:

Nedeclararea accidentului rutier din care au rezultat doar pagube materiale in termen de 24 ore la unitatea de politie competenta , se sanctioneaza in principal cu amenda din clasa a II-a si complementar cu suspendarea dreptului de a conduce ptr 30 zile .

Fiind vorba numai de pagube materiale nu este obligatorie prezentarea la organele de politie, dar trebuie sa va prezentati impreuna cu proprietarul celuilalt autoturism la societatea de asigurare unde Dvs aveti incheiata asigurarea si sa completati documentul de constatare amiabila. Daca problema nu se rezolva pe calea amiabila este obligatoriu sa va prezentati la politie. Daca Dvs nu va prezentati, iar proprietarul celuilalt autoturism se prezinta se interpreteaza fuga de la locul accidentul, ceea ce constituie infractiune cu toate consecintele ce decurg din aceasta incadrare.

Normal pt un om cu caracter este bine sa-l cautati pe cel pe care l-ati accidentat si sa mergeti sa completati un fprmular de " constat amiabil". Astfel scapati si cu obrazul curat si fara consecinte daca cel pe care l-ati lovit va afla numarul.
problema este ca era masina parintilor.... si nu prea vreau sa se afle... pe masina mea este o zgarietura mica pe aripa... probabil ca si pe cealalta va fi la fel... dupa ce am dat putin cu un servetel umed nu prea se mai observa. Si la mine era mai tare zgariata decat la el. Problema este ca acum nu mai stiu nici numar nimic despre masina deci nici daca as vrea nu as mai putea face ceva.
Daca acesta afla numarul meu de inmatriculare (numarul lui tata mai exact) in cat timp voi afla? Banuiesc ca voi primi ceva prin posta( desi sper sa nu).
Imi pare rau ca va contrazic dar nu este parasirea locului accidentului intrucat nu au existat vatamari corporale.art.89 alin 1 din OUG 195/02 rep.
Colegul Vio a precizat in mod corect ca nedeclararea accidentului in 24 ore atrage sanctiunea suspendarii permisului 30 zile,bineinteles daca nu s-a semnat constatul amiabil.

Alte discuții în legătură

Accident rutier andreea_bc andreea_bc In urma cu cateva saptamani,am avut un mic conflict in trafic.m-am certat cu un alt participant la trafic iar a doua zi ne-am intalnit din nou (daca orasul e ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie iulian2009 iulian2009 In timp ce ma aflam cu masina in curtea unei primarii unde obisnuiesc sa-si parcheze angajatii masinile, din neatentie am avariat una dintre masini. Am plecat ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal andrei.and andrei.and Buna ziua, In data de 06.07.2013 am avut un accident in parcare am zgariat cu oglinda de pe partea stanga o usa la o alta masina, nu poate fi ... (vezi toată discuția)