Bună ziua!
Am o problemă în legătură cu contribuţiile pe care ar trebui să le calculez la un contract de mandat - pentru preşedintele asociaţiei de proprietari - cu o retribuţie de 1 leu .
Aştept răspuns!
Valorile subunitare ale contributiilor, care se intregesc la 1 leu. Asa ca recomandatile celor din comitetul asociatiei care au hotarat sa exagereze facand acel contract cu acea valoare, ca mai mult pierd.
In adunarea generală s-a stabilit ca preşedintele asociaţiei să nu fie remunerat. In această situatie, am înţeles de la cursul de pregătire ad-tori, că acesta ar trebui să aibă contract de mandat cu valoarea de 1 leu, pentru a avea încheiată o relaţie juridică cu asociaţia.
Presedintele asociatiei de proprietari sa-si intocmeasca un contract de mandat cu toate capitolele, atributiuni, drepturi, indatoriri..., iar la capitolul remuneratie sai indemnizatie sa scrie "zero" sau "fara a fi remunerat" sau ceva asemanator.
Acest contract se semnaeza de presedinte si unul sau mai multi membri din comitet, se face in doua exemplare (unul ramane la asociatie si unul la presedinte), se inregistreaza doar la asociatie, nu la ITM, nu la finante..., iar administratorul asociatiei nu are nici o treaba cu acest contract.
Multumesc Adriantot. Vreau sa precizez că eu sunt administrator(ă) de câteva luni, eu fac contracte, eu procese verbale etc. si presedintele doar semnează, asta deaorece, la pregătirea d-lui, nu are habar de ce trebuie si cum trebuie. Este persoana care, la adunarea generală a fost foarte vehementă împotriva retribuirii preşedintelui si cenzorului (pe care am propus-o eu la o adunarea generală anterioară când am decis să fac cursul de pregătire pt.ad-tor) iar după şedinţă, fiind ales preşedinte şi solicitându-l pentru diverse probleme, nu a mai fost aşa de vehement ca înainte, fiind nemulţumit că îşi pierde timpul pentru asociaţie şi că are răspundere prea mare pe nimic.
In concluzie, eu trebuie să-i fac şi acel contract de mandat şi o să-ţi urmey sfatul şi o să trec zero la retribuire.
Interpretare lege
mira55
Sant interesat de interpretarea corecta a art.32 - (1) din Legea 230/2007 \\"Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi ... (vezi toată discuția)