avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor asistent radiologie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor asistent radiologie

Buna ziua
La un cabinet stomatologic, in cazul unei asistente radiologie, ce sporuri se pot acorda? Sunt obligatorii prin lege acordarea acestor sporuri?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:28, 11 Noiembrie 2011
cabinetul este particular?
daca da..atunci decizia ii apartine medicului..
Va multumesc mult. Da, este vorba de un cabinet particular. Medicul poate refuza acordarea acestui spor? nu este obligat prin lege? Si in cazul in care ar fi de acord cu acordarea acestui spor, care este cuantumul lui?
Locul de muncă trebuie sa fie mai intai încadrat conform autorizaţiei CNCAN în categoria de risc radiologic.
In functie de aceasta incadrare,se poate acorda pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea cu surse de radiaţii sau generator de radiaţii, un spor pentru condiţii periculoase de până la 30% din salariul de bază, diferenţiat pe categorii de risc radiologic astfel: 10% la categoria I, 15% la categoria a II-a, 20% la categoria a III-a şi 30% la categoria a IV-a;
De mentionat ca aceste sporuri sunt cele prevazute pt. unitatile sanitare de stat,dar pot fi acordate si in privat daca sunt prevazute intr-un regulament intern de ex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic Tudor1976 Tudor1976 buna ziua sunt medic specialist radiolog si am salariul dupa noua calculare 2476 (din care se trag impozitele) dar pana acum sporul de radiologie era de 20% ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține în prezent schimbarea grupei de muncă? Chioseaua Chioseaua Sunt asistent medical si lucrez intr-un cabinet dotat cu instalație radiologica de gradul 3( grupa a-III-a de risc radiologic conform CNCAN) pentru care ... (vezi toată discuția)
Conditii deosebite de munca in serviciul de radiologie si imagistica carmenemiliatoma carmenemiliatoma Buna ziua, As dori o informatie cu privire la reavizarea locurilor de munca in conditii deosebite, pentru personalul medical expus profesional. Dorim sa stim ... (vezi toată discuția)