avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

permiteti-mi sa fac o intrebare referitoare la o exec.silita asupra unui titlu exec.definitiv si irevocabil,dar care nu s-a pus in aplicare de catre AVAS de bunavoie(asteptau prescriptia cred)In momentul cind a fost executat silit,acesta(avas) s-a agatat de fel de fel de chitibusuri.In cazul meu si a copiilor mei, a solicitat anularea exec. silite,ceeace instanta i-a aprobat fara a lua in considerare ca avas nu a dat doi bani pe hotarirea judecatorilor. (titlul executoriu.Motivul aprobarii anularii a fost ca exec.judec.a luat incuviintarea pentru exec.dela o instanta necompetenta teritorial.Nu este vina noastra ca acesta a incalcat legea pe care presupun ca o cunoaste din moment ce face aceasta meserie. Acum intrebarea mea este:Putem sa-l dam in judecata pe executor pentru cazul ca avas desi dator ar solicita returnarea banilor nosti? Unde sa-l actionam pe executor ,sau chiar pe Avas ca nu a platit la timp banii datorati? Instanta ar fi trbuit sa aprecieze ca creditorii nu au nici o vina pentru gresala executorului. Cel mult putea fe el cel care sa raspunda pentru acesta,in fata legii.Multumesc.:OX-(X-(#-o
Cel mai recent răspuns: monatedys , utilizator 10:11, 12 Noiembrie 2011
tertul poprit a fost Trezoreria sec.1 dar sediul acesteia este in sect.2,iar debitorul are sediul in sect.1.Nu s-a luat in considerare de catre instanta de fond faptul ca debitorul isi are sediul in sect.1si ar fi fost corecta incuviintarea dela Judec.sect.1.Ma rog acum problema este doar in ceeace am expus eu pina acum,daca il pot actiona in judecata pentru prejudiciu(daca AVAS ar solicita returnarea banilor cu toate ca titlul exec.nu este desfiintat)deci in aceasta situatie daca il pot actiona pe executor Daca scoaterea incuviintarii legale,ar putea stinge aceasta sicana? multumesc f.mult.
Inteleg ca executorul judecatoresc a obtinut in final incuvintarea de la judecatoria competenta.
In aceste conditii, executarea silita poate continua in conditii de legalitate.
Aveti dreptul sa obtineti de la debitoarea dvs. AVAS actualizarea sumelor datorate sau, daca in titlul executoriu se mentioneaza, plata dobanzii legale, pana la data realizarii creantei.
In aceste conditii, care este prejudiciul suferit de dvs., pe care vreti sa-l imputati executorului judecatoresc? Cheltuielile de judecata din contestatia la executare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
ContSters103772, utilizator
in primul rind ,prejudiciul este de tracasare in procese din 2011 luna aprilie data cind deja intrasem in posesia banilor,dar AVAS-ului nu i-a convenit ca am apelat la executor.Am asteptat aproape trei ani (mai erau 3 luni si se prescria ).,dar acesta nu s-a achitat benevol de creantele catre noi. De atunci suferim psihic gindindu-ne ca desi nevinovati sintem avasul ar putea sa ne ia banii nostri inapoi si nu avem de unde-i mai da dupa 1 an si 8 luni de cind i-am luat. Asta este problema.Am pus pentru recurs si un avocat recomandat de catre executor(noi fiind din provincie) si care avocat era prieten cu executorul si nu a miscat un deget pentru noi(se vede din hotaririle instantelor) doar ca ne-a luat cite500 roni de fiecare dosar si atit.Dupa aceea nici nu a mai raspuns la telefon sau la mesaje. Sintem dezamagiti total de felul cum se comporta oamenii legii in care mai aveam incredere.Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un recurs respins. monatedys monatedys buna ziua. nu stiu ce cale sa urmez in cazul unui recurs respins si in care cauza nu am nici o vina,vina fiind a executorului judecatoresc care nu a luat ... (vezi toată discuția)
acte executare silita anulate monatedys monatedys in urma unei hot. definitive si irevocabile, s-a apelat la executorul jud. care a intocmit actele de executare. insa a solicitat Incuviintarea ptr. exec. ... (vezi toată discuția)
Intoarcere executare silita Sandu_Pavel Sandu_Pavel In urma unei hotariri jud.definitive si irevocab. in care o institutie a statului (avas) a fost obligata a despagubi investitorii fni, iar aceasta instit. nici ... (vezi toată discuția)