avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce parte din avere ne revine mie ,mamei si fratilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce parte din avere ne revine mie ,mamei si fratilor dupa moartea tatalui?

Tatal meu a murit recent si mama a vrut sa vb de mostenirea din partea tatalui,adica fratele nostru sa ne plateasca o anumita suma si mama sa treaca totul apoi pe numele lui.Suma este prea mica si nu sunt de acord si ce ar trebui sa facem?Dupa moartea mamei daca trece pe el totul noi nu mai avem parte de acolo si nu trebuie sa fim si noi de acord?Trebuie facuta succesiune neaparat acum dupa moartea tatalui,si la ce ne ajuta ?Si cum se imparte partea lui de avere,cat revine fiecaruia(mama si trei copii) si dupa asta mama are dreptul sa isi vanda partea fara sa fim noi de acord?
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 19:46, 11 Noiembrie 2011
Pentru a face acest partaj succesoral apelati la serviciile unui mediator. Aceasta procedura este scutita de taxe care de altfel sunt considerabile daca optati pentru procedura notariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune dana58 dana58 care sunt cotele in cazul unei succesiuni intre doi frati vitregi dupa moartea celui de-al doilea parinte (vezi toată discuția)
Mostenire si mostenitori Carmen Dumitrescu Carmen Dumitrescu Sunt 2 frati...parintii au decedat,mama in 1995 si tata in 2011...unul dintre frati locuieste in casa parintilor iar succesiune nu a fost facuta dupa moartea ... (vezi toată discuția)