avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conditii ce trebuie indeplinite pentru a deveni ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conditii ce trebuie indeplinite pentru a deveni administrator..

Buna seara....am si eu o intrebare...Sunt o studenta ...am 22 de ani si vroiam sa stiu daca am vreo sansa sa obtin functia de administrator in conditiile in care urmez cursurile necesare si obtin de asemenea calificarea necesara!!!
Sunt destul de tanara si de asta intreb....Vreau sa fac acest pas pentru ca m-am saturat sa vad cum administratorul actual incalca legile fara nici un pic de retinere!!!
Va multumesc!
Daca doriti sa deveniti administrator imobile,contactati personal serviciul specializat din cadrul primariei ,care are autoritatea sa va comunice daca are programat cursuri de perfectionare in urma carora se sustine examen pentru obtinerea atestatului de practica.
Ca sa va lamuriti daca actualul administrator respecta sau nu legea ,nu este necesar sa deveniti dvs administrator,este suficient sa parcurgeti cu atentie Legea nr 230/2007 si normele acesteia HG nr 1588/2007
1. sa urmati cursurile de atestare pentru administrarea de imobile si sa luati examenul de final
2. sa nu aveti cazier
3. sa doreasca si comitetul executiv sa va angajeze.
4. sa in fiti angajata prin vreo institutie care sa va limiteze acest drept ( din cate cunosc, angajatii ministerului de interne nu au voie)
odata ce ati depasit 18 ani, nu conteaza varsta pentru angajarea in aceasta functie
stiu sigur ca nu respecta legea...am citit legea integral.... va spun doar cateva dintre nereguli: a sprijinit in mod ilegal niste vecini sa-si refaca acoperisul deasupra apartamentelor din bani proprii chiar daca in mod normal ar fi trebuit sa contribuim toti locatarii....iar in final ne-au dat afara din pod....spunand ca e doar al lor...femeia de servici o platim pe persoana desi ar trebui sa se plateaza pe cota indiviza...iar luna trecuta vreo 3 famiiii au declarat 0 la consumul de apa desi locuiesc in apartamentele respective cate 2-3 persoane....iar noi cei care am declarat consumul ni s-au pus in plus si pierderile ....iar la cei care au declarat 0 nu...la mine in casa ploua....si nu ia nimeni nici o masura...evita sa vina sa vada ca la noi este egrasie...le-am dus si un model de nota de constatare si au refuzat sa-l completeze...eu una nu am posibilitatea sa-mi refac acoperisul din banii proprii...si chiar dak as avea nu l-as face doar eu cand stiu ca de fapt este obligatia tuturor locatarilor sa contribuie...deoarece este bun comun...
ce vreti sa spuneti prin "a sprijinit in mod ilegal niste vecini sa-si refaca acoperisul deasupra apartamentelor din bani proprii" ? oricum, pentru repararea acoperisului era necesara aprobarea adunarii generale a asociatiei, si administratorulpoate doar sa propuna comitetului executiv discutarea acestei probleme in AG. oricum, faptul ca v-a dat ati contribuit la repararea podului nu va da dreptul sa ocupati podul (acesta facind parte din partile comune ale asociatiei) decit in baza unui contract de inchiriere cu asociatia (scrie si in legea 230/2007, pe care sustineti ca ati citit-o)
in ceea ce priveste consumurile de apa, daca ceea ce ati scris sint reale, aveti dreptate ... administratorul este de vina, insa aveti pirghiile necesare (prin legea 230) sa indreptati neregulile:
1. contestatie la calculul intretinerii pe motivele aratate
2. sesizarea scrisa a comitetului executiv cu privire la neregulile respective
in ceea ce priveste egrasia, ce-i reclamati administratorului ? egrasia poate avea mai multe cauze : temperatura scazuta in camera, neaerisirea corespunzatoare a incaperii, etc, care pot sa nu fie din cauza asociatiei .... si atunci este normala reactia administratorului de a refuza semnarea acelui document
@aleSSyaa,
Sigur ca administratorul trebuie sa cunoasca si sa aplice legislatia dar aceasta persoana este nagajata de comitetul executiv, condus de presedintele asociatiei si trebuie sa faca ceea ce decid acestia. Comitetul executiv decide cum si cu cine executa lucrarile, comitetul executiv si presedintele stabilesc modul de gestionare a consumului de apa, a pierderilor...
Toata activitatea desfasurata de administrator, deciziile luate de comitet si presedinte trebuie sa respecte hotararile luate in adunarea generala iar cel care vegheaza continuu asupra legalitatii acestora este cenzorul asociatiei.
Asa ca daca o sa fiti administratorul unei asociatii este bine sa stiti ce atributiuni aveti si in ce limite va desfasurati activitatea.
Aproape toate nemultumirile descrise de dumneavoastra mai sus sunt de competenta comitetului executiv, a presedintelui si cenzorului si mai putin a administratorului.
Va felicit pentru decizia de a deveni administrator si tineti deacum aproape de noi ca sunt multe de invatat aici pe forum.

Alte discuții în legătură

Constructie acoperis de bloc Buna ziua As dori sa stiu daca la constructia unui acoperis de bloc avand proiect toate actele in regula trebuie sa participe toti locatarii din bloc (cu ... (vezi toată discuția)
Doar prostii isi cumpara apartament la 4 ! spiridon vasilica spiridon vasilica Doar prostii isi cumpara apartament la 4 ! Asa este, locuiesc la etajul 4 al unui bloc cu 4 nivele. Si mi se spune foarte des acest lucru in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis doru6 doru6 Stiu ca s-a mai discutat acest aspect, insa totusi nu m-am lamurti. Stau la etajul 4, intr-un bloc de 4 etaje, vreau sa spun ca ne ploua in casa de ani buni, ... (vezi toată discuția)