avvalentina a scris:
Se pare ca v-ati adresat direct instantei pentru stabilirea calitatii de mostenitor si a masei succesorale.Nu va grabiti sa timbrati si vorbiti cu un avocat.Daca ati evitat sa solicitati notarului ultimului domiciliu dezbaterea succesiunii, actiunea dvs. va fi respinsa dupa ce achitati taxa de timbru.Conform legii 202/2010 trebuia sa va adresati initial notarului..
:O
Doamne, ma tot mir de unde le scoateti? Aveti imaginatie bogata sau aveti si unele surse de inspiratie?
1. Legea nr. 202/2010 a modificat si art. 109 Cod pr. civ.
La sesizarea instanţei cu dezbaterea procedurii succesorale, reclamantul va depune o încheiere emisă de notarul public cu privire la verificarea evidenţelor succesorale prevăzute de Codul civil şi de lege. În acest caz neîndeplinirea procedurii prealabile poate fi invocată nu numai de către pârât, ci şi de către instanţă, din oficiu.
2. Asadar, @leusan, pentru dezbaterea succesorala nu e nevoie sa va adresati mai intai notarului public care are competenta teritoriala ci trebuie sa solicitati ORICARUI notar (pentru ca oricare notar poate verifica evidentele succesorale) sa va comunice daca s-a dezbatut succesiunea defuntului X.
3. @leusan cererea prin care instanta de judecata este investita sa stabileasca
- calitatea de mostenitor
- masa succesorala
- cotelor-parti cuvenite mostenitorilor
Este tocmai o
DEZBATERE SUCCESORALA ... asadar, nu mai trebuie sa precizati nimic :yes: