avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta la intretinere

Buna seara.Mama mea are o datorie la intretinere de 5500 lei.Eu vreu sa platesc suma restanta la intretinere dar administratorul imi scrie chitanta si pentru penalizari.Este normal asa???Eu platesc intretinerea restanta ca sa nu imi mai bage penalizarile dar el refuza.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:32, 12 Noiembrie 2011
Da, este normal!
Administratorul incaseaza si acopera restantele, atat la cotele de intretinere, cat si la fonduri, deci si la fondul de penalizari, in ordinea vechimii acestor restante.
Daca in decurs de 1 an platiti debitul, nu va poate obliga la penalitati, daca aveti un venit sub 1000 lei lunar(mama dvs - personele care locuiesc in acel apartament). Legea 175/2010 - aveti toate informatiile si vi se explica facilitatile de care puteti beneficia.
Dumneavoastra sunteti obligata la penalitati de intarziere in masura in care administratia a avut datorii la furnizori,solicitati defalcat copii de pe listele de intretinere si sa va faca dovada ca au platit penalitati la furnizori.daca refuza primirea banilor utizlizati procedura ofertei reale cu consemnatiune
Lorela a scris:

Daca in decurs de 1 an platiti debitul, nu va poate obliga la penalitati, daca aveti un venit sub 1000 lei lunar(mama dvs - personele care locuiesc in acel apartament). Legea 175/2010 - aveti toate informatiile si vi se explica facilitatile de care puteti beneficia.

Legea 175/2010 nu se mai aplica. Unde scrie ca daca plateste intr-un an nu se mai aplica penalitati?

Poate fi obligat la plata penalitatilor daca intarzie 51 de zile, nu un an.

Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Legea 175/2010 a iesit din vigoare la 20 iulie 2011. A avut termen de valabilitate 1 an de zile.

Asociatia isi poate impune un sistem de penalizari indiferent daca este sau nu penalizata de furnizori, conform legii 230/2007.

N-ar strica sa cititi aceasta lege si normele de aplicare.

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere scarlet scarlet Penalitatile al coror procent nu a fost comunicat catre mebrii asociatiei sunt legale? Adica daca nu s-a comunicat hotararea in care se specifica procentul ... (vezi toată discuția)
Penalitati rebell_rose rebell_rose Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in statutul unei asociatii de proprietari nu a fost specificat sistemul de penalizari propriu si nici in adunarea ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)