avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... drept de rezidenta dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

drept de rezidenta dupa divort

buna seara,
am o intrebare:
sunt casatorita de un an jumatate cu un cetatean roman, eu fiind cetateana a Republicii Moldova.avem un copil de 11 luni.am obtinut carte de rezident ca membru de familie.m-am angajat de 1 luna la o companie.in cazul divortului ce pot face ca sa nu pierd rezidenta si dreptul la munca?? pot sa pastrez rezidenta in baza faptului ca sunt mama copilului(cetatean roman) si dupa divort o sa ramana copilul in custodia mea?
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 22:45, 11 Noiembrie 2011
Pe ce perioada este cartea de rezidenta? Dupa divort veti exercita autoritatea parinteasca (custodia) in comun cu tatal daca instanta nu decide altfel.

In principiu puteti sta in Romania legal pana va expira cartea de resedinta.
cartea de rezidenta este pe 5 ani...deci chiar daca divortez imi pot pastra cartea rezident si dreptul la munca??
Trebuie sa va interesati la ori(oficiul pt imigrari)pentru sunteti obligata a anunta acolo orice modificare de stare civila,va pot da ei informatii exacte.
In principiu da, dar la expirarea cartii de resedinta nu o veti mai putea reface si astfel veti pierde dreptul de rezidenta. Aflati mai multe informatii de la ORI

Daca sunteti cetatean al RM si bunicul sau strabunicul a fost nascut inainte de iunie 1941 puteti cere cetatenia romana prin intermediul dreptului de redobandire a cetateniei. Dosarele se aproba in aproximativ 1 an.
Si totusi ma gandeam ca actul care a stat la baza casatoriei este certificatul de casatorie,casatoria fiind desfacuta prin divort,cum anularea actului principal atrage si anularea actului subsecvent......sa nu-i vina sotului dvs vreo idee sa se duca cu hot de divort si doar din rautate sa ceara retragerea cartii de rezidenta.

Alte discuții în legătură

Divort cetatean roman cetatean egiptean in romania egyptia33 egyptia33 el-cetatean egiptean cu rezidenta in romania,ea-cetatean roman,cu copil minor nascut in romania,ea -a cerut in aprilie 2011 divortul,a avut infatisare in ... (vezi toată discuția)
Divort valentinabitca valentinabitca buna ziua as avea si eu o intrebare,daca se poate... cum pot divorta, si daca pot divorta inclusiv in R.Moldova, daca am un copil minor, si eu sunt cetatean ... (vezi toată discuția)