avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... drept de rezidenta dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

drept de rezidenta dupa divort

buna seara,
am o intrebare:
sunt casatorita de un an jumatate cu un cetatean roman, eu fiind cetateana a Republicii Moldova.avem un copil de 11 luni.am obtinut carte de rezident ca membru de familie.m-am angajat de 1 luna la o companie.in cazul divortului ce pot face ca sa nu pierd rezidenta si dreptul la munca?? pot sa pastrez rezidenta in baza faptului ca sunt mama copilului(cetatean roman) si dupa divort o sa ramana copilul in custodia mea?
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 22:45, 11 Noiembrie 2011
Nu se anuleaza, ramane valabil pana la expirare. Problema este ca nu il poate continua.
dosarul de cetatenie nu il pot depune inca pentru ca nu am gasit inca toate actele necesare de la arhiva....dar urmeaza sa il depun...dar pana obtin cetatenia eu cu ce imi hranesc copilul daca pierd dreptul la munca,prin pierderea dreptului la rezidenta??
faptul ca acea carte de rezident se acorda membrilor de familie...eu ca mama nu pot fi considerata facand parte din familia copilului meu??
multumesc pt raspunsuri
urmeaza sa ma interesez la ori
Incercati totusi sa nu divortati timp de 5 ani,daca totusi nu se poate angajati-va cu contract de munca si obtineti un permis de munca si astfel puteti ramane in continuare aici,cat priveste custodia copilului autoritatea parinteasca se poate exercita in comun si locuinta copilului dupa divort este la parintele la care locuieste in mod statornic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cetatean roman cetatean egiptean in romania egyptia33 egyptia33 el-cetatean egiptean cu rezidenta in romania,ea-cetatean roman,cu copil minor nascut in romania,ea -a cerut in aprilie 2011 divortul,a avut infatisare in ... (vezi toată discuția)
Divort valentinabitca valentinabitca buna ziua as avea si eu o intrebare,daca se poate... cum pot divorta, si daca pot divorta inclusiv in R.Moldova, daca am un copil minor, si eu sunt cetatean ... (vezi toată discuția)