avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... donatia poate fi atacata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

donatia poate fi atacata?

Acum doi ani mama si tatal meu au facut partajul, vanzand apartamentul bun comun din timpul casatoriei lor, eu reprezentand o pe mama in proces ea fiind plecata din tara. Cu banii obtinuti, jumatatea ei, din lipsa unei procuri am cumparat un apartament pe numele meu. Eu acum vreau sa l trec in actele de proprietate si pe fratele meu. am fost la un notariat , iar notara respectiva ne a sfatuit sa mi faca mie mama acum o donatie prin care sa dovedesc ca am avut bani, neavand alte venituri legale atunci pt cumpararea acestui apartament. eu ii voi face contract de vanzare cumparare fratelui prin care ii voi vinde jumatate.
Intrebarea mea este urmatoarea- daca mama imi face donatie acuma pentru suma de acum 2 ani knd am cumparat acest apartament si se razgandeste peste un timp poate ataca donatia? poate revoca actul? ce se poate face ca sa fie definitiv si irevocabil? este vreo problema ca imi face donatia de abia acum dupa 2 ani pentru acea suma cu care am cumparat apartamentul ? va rog dati mi un raspuns.


cu stima, geo
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:06, 30 Septembrie 2008
De acord.
Oricum, nu va putem spune ce ar fi bine, caci nu ne spuneti scopul urmarit...
Daca vedeti ca ne intrebam aici oare unde vreti sa ajungeti, cineva spune ca nu vrea sa va presupuna interesele dv., asta inseamna ca ne intereseaza, ca sunt importante juridic...
fratelui o sa i fac contract de vanzare cumparare sa nu mai existe dubii sau posibilitate de revocare.
in legatura cu mama ce treb sa fac ca sa nu vina ea peste cativa ani cand s o marita sa mi ceara banii cu care am cumparat acest apartament. ce acte treb sa incheiem? ea atunci cand mi a dat banii mi i a dat cu un acord verbal nu pe acte. cum sa facem sa fie totul ok?
...in cazul acesta mama va trebui sa dovedeasca faptul ca ea v-adat banii...numai asa se va putea ridica cu pretentii.
dvs. spuneti ca au fost dati prin acord verbal.
eu zic sa stati linistita, sa nu vafaceti griji.

av.vasilescu
deci este bine sa mai faca ea acea donatie acum spre mine cum ca mi a dat banii aceia acum 2 ani?
Vanzarea fara plata pretului tot donatie se va dovedi, si nici macare prea greu...
In rest, nu mai comentez, depinde de scop...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ioanairina43 ioanairina43 Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie : mama mea ( este in viata ) a facut un testament notarial acum cativa ani , in care se imparteau : ... (vezi toată discuția)
Donație de la mamă unuia din cei doi fii. ce declarație notarială de acord poate da fratele care nu primește nimic? manu32 manu32 Buna seara! Mama mea mi-a donat un apartament (1/1 cu scutire de raport) in urma unei intelegeri verbale ca sa platesc jumatate din valoare, fratelui meu. Am ... (vezi toată discuția)
Mostenire MARISSA7 MARISSA7 Suntem doi frati.Parintii nostri au decedat in urma cu 12. In timpul vietii mama noastra era proprietara unui apartament.50% din proprietatea acestui aprtament ... (vezi toată discuția)