avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare posesie ? ajutor va rog !!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare posesie ? ajutor va rog !!!!

- acum 2 saptamani am cumparat un teren pe baza de procura.
- totul ok , am facut actele notariale, l-am intabulat, verificat procura, pus pe rol, etc.
- terenul este cumparat in urma unei dezmembrari proprietarul vanzandu-mi gradina el ramanand cu partea din fata unde are si casa.
- intrarea mea pe teren este separata si opusa fata de casa fostului proprietar.
- acum 1 sapt mergand la teren apare fiul cat si fostul proprietar care incep sa ma injure si sa ma dea afara in forta de pe teren pe motiv ca ei nu si-au primit toti banii de la nepot, nepotul fiind persoana de la care am cumparat prin procura, care cica a fugit cu banii... am 2 martori la acest incident de evacuare cu forta.
- am facut plangere la politie pentru tulburare de posesie si injurii si evacuare cu forta dar in urma audierii mele politia mi-a spus ca nu am cum sa fac plangere pt tulburare posesie ???? si ca am de ales intre proces pt injurii si amenintare sau sa le dea o amenda. am ales amenda momentan ca poate ai linisteste...
- terenul meu in partea dinspre fostul proprietar nu are ingradire. deci imi lipseste 1 laterala de ingraduire. daca ma duc si fac gard intre mine si el chiar si fara autorizatie iar peste noapte imi fura gardul...??

- ce pot eu face? ce pot face penal ca sa-l acuz de tulburare de posesie?
- daca fac gard si ma reclama sau mi-l fura ce se intampla? cum demonstrez eu ca el mi l-a furat ?
- cum pot eu sa-l linistesc pe acest om legal fiindca pierd si timp si bani si mi se refuza si accesul pe teren / si nu am eu nici o vina referitor la cazul cu nepotu

va multumesc mult !
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
maxx33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:16, 13 Noiembrie 2011
pe teren am intrat de vre-o 8 ori. de vre-o 6 ori inainte si de vre-o 2 ori dupa ce l-am cumparat. pe contractul de vanzare cump la notariat s-a trecut termen 20 noe pentru ca proprietarul sa-si ridice recolta. a avut varza pe el. acum nu mai este.
- domnule alex la ce fel de posesie va referiti ? ce prevede legea ? eu sa imbatranesc prin tribunale chiar daca el nu mai e proprietar ? ce ma invatati sa fac / nu mai am somn noaptea cu nebunii astia / si vad ca politia doarme...
Pai stati, nici termenul de predare nu a venit. Asteptati data de 20 noiembrie si mergeti si luati in primire terenul. Daca proprietarii refuza mergeti la judecatorie si investiti contractul cu formula executorie dupa care mergeti cu un executor judecatoresc si luati terenul
eu in posesie am intrat la data semnarii actului notarial. le-am dat 1 luna acces pe teren ca sa-si ia varza. deci nu am termen eu de luare in folosinta, ci ei de acces la teren.
ca sa faci din actul notarial un titlu executoriu cica iar treca minim 6 luni. eu nu le dau termenul asta.
- deci lamuriti-ma, eu fac maine pe terenul meu gard fara autorizatie si astfel il ingradesc total.
- pana pe 20 le las o poarta deschisa de acces. ei pot sa mi-l dea jos, sa mi-l darame sau fure ? ei pot sa ma acuze pe mine de tulburare posesie ?
-de ce eu NU pot daca fac poze la gard sa-i acuz pe ei de violare si furt si distrugere si tulburare posesie ?
- cum pot eu sa intru linistit pe proprietatea mea doar cu legea in mana , nu cu altceva...
Legea nr.50/1991. Art 3- (1) litera d) : „Constructiile civile, industriale, agricole, cele pentru sustinerea instalatiilor (...) se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de construire, precum si a reglementarilor privind proiectarea si executarea constructiilor, pentru: imprejmuiri (...).
Legea nu se prea aplica, dar, nu se stie niciodata.

Contractul de vanzare-cumparare este deja titlu executoriu.

Mergeti si ingraditi terenul. Daca fostii proprietari incearca sa va scoata afara de pe teren sunati politia si acuzatii de incalcarea proprietatii.
- eu sant proprietar din ziua semnarii actelor la notariat / el are acces pe teren pana pe 20 noe / accesul eu i l-am dat nu el mie... / eu am fost de acord sa-i permit acces ca sa isi ia restul de recolta de pe terenul meu / nu invers
- deci maine ma duc si ingradesc tot / pana pe 20 ai las o portita deschisa si dupa 20 nik acces.
- ce pot eu pati ca-mi ingradesc terenul meu / in afara de amenda autorizatie?
- dupa ce il ingradesc pot sa-l acuz pe vecin de distrugere gard sau de intrare abuziva pe terenul meu ?
- pot atunci sa-i fac plangere de tulburare posesie ?

astept si alte sfaturi va rog / ce pot face legal ? fiindca nu sant vre-un smecher ca sa ma duc cu parul
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
maxx33, utilizator

Alte discuții în legătură

Antecontractul de vanzare cumparare absolva de tulburare de posesie? haralambie06 haralambie06 Buna ziua. In ianuarie 2009 am incheiat un ante-contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata asupra unui teren din intravilan cu unul dintre ... (vezi toată discuția)
Daca terenul nu e total ingradit si vecinii intra pe el abuziv e tulburare posesie ? maxx33 maxx33 am cumparat un teren si acum am certuri cu vecinii care sant si fostii proprietari, fiindca ei nu si-au primit toti banii. vanzarea sa facut pe baza de ... (vezi toată discuția)
Probleme teren cumparat nicupapici82 nicupapici82 Buna seara , am cumparat un teren dupa care am fact demersurile pentru intabulare,identificare si imprejmuire . In timp ce lucrarea de identificare era depusa ... (vezi toată discuția)