avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Comitet de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Comitet de familie

Din cine este compus daca nu are, parintii, rude de gradul I.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:59, 12 Noiembrie 2011
Art. 125. -
(1) Instanța de tutelă poate constitui un consiliu de familie, compus din 3 rude sau afini, ținând seama de gradul de rudenie și de relațiile personale cu familia minorului. În lipsă de rude sau afini pot fi numite și alte persoane care au avut legături de prietenie cu părinții minorului sau care manifestă interes pentru situația acestuia
(2) Soțul și soția nu pot fi, împreună, membri ai aceluiași consiliu de familie
(3) În aceleași condiții, instanța de tutelă numește și 2 supleanți
(4) Tutorele nu poate fi membru în consiliul de familie.

Art. 127. - În afară de cazul prevăzut la art. 131, alcătuirea consiliului de familie nu se poate modifica în timpul tutelei, afară numai dacă interesele minorului ar cere o asemenea schimbare sau dacă, prin moartea ori dispariția unuia dintre membri, ar fi necesară completarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept tutela dupa moartea mamei mariams70 mariams70 buna ziua,as dori sa intreb daca dupa moartea mamei o fetita de 10 ani ramane in grija unui unchi acesta din urma are drept sa ceara in instanta tutela ... (vezi toată discuția)
Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Copii orfani enachecristi enachecristi Buna ziua a si dori si eu cateva informatii plecand de la urmatoarele.am doua suruori si tatal nostru este decedat de ceva timp acum a murit si mama,eu acum ce ... (vezi toată discuția)