avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trimiterea in judecata pentru o alta infractiune decat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trimiterea in judecata pentru o alta infractiune decat ce retinuta prin rezolutia de incepere a urmaririi penale

Buna seara,
Am o intrebare: Ce sanctiune intervine atunci cand prin rechizitoriu, procurorul trimite in judecata pe inculpat pentru o alta infractiune decat cea retinuta prin rezolutia de incepere a urmaririi penale?
Multumesc anticipat pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:16, 12 Noiembrie 2011
Nicio sanctiune, prin strangerea probelor se poate schimba incadrarea juridica si astfel se poate incepe urmarirea panala pt vatamare corporala, iar ulterior sa se constate ca este vatamare corporala grava, sau se poate incepe urmarirea pt furt si sa se constate ca de fapt este talharie.
Incadrarea juridica se poate schimba atat pe parcursul urmaririi penala cat si in faza de judecata, totul tine de probe.
Totusi presupun ca nu s-a inceput urmarirea penala pt delapidare si in rechizitoriu v-au trimis in judecata pt omor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vinovatiei-cerere schimbare incadrare juridica KINGA LUPEA KINGA LUPEA La judecarea in prima instanta a infractunii de omor calificat am solicitat in favoarea inculpatului aplicarea art.320 indice 1 C.proc.pen dar inainte am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea incadrarii juridice law_and_order law_and_order Buna seara! am si eu o intrebare legata de schimbarea incadrarii juridice in faza de urmarire penala : daca s-a pus in miscare actiunea penala pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala MARILENA64 MARILENA64 buna ziua, am o nelamurire si anume: organele de urmarire penala vor anunta angajatorul in cazul in care s-a declansat urmarirea penala pentru un dosar de ... (vezi toată discuția)