avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata de la stat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata de la stat

Daca dai sectia de politie in judecata pt plangere contraventionala si castigi cum se recupereaza cheltuielile de judecata? Executa cineva statul... Trebuie sa ma duc la CEDO, pt un nou proces separat pt cheltuielile de judecata?
Cel mai recent răspuns: Olimpiu Hornaru , Avocat 13:58, 13 Noiembrie 2011
Executa cineva statul. Investiti hotararea judecatoreasca cu formula executorie si mergeti la un executor judecatoresc. Dar ma indoiesc ca instanta va acorda cheltuieli. De altfel, ce cheltuieli aveti, ati angajat avocat?

CEDO e alta mancare de peste.
Nu dati in judecata sectia de politie ci Ministerul Administratiei si Internelor, Directia Politiei Rutiere.

Pasul 1: Notificati Directia Politiei Rutiere ca au un debit catre dvs. la care anexati hotararea instantei.
Pasul 2: Daca nu achita de buna voie, mergeti la un BEJ si executati silit MAI.

Later edit: De fapt notificati ministerul finantelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
sincer sa fiu, pana acum nu am intalnit ca instantele sa acorde cheltuieli de judecata in cazul plangerilor contraventionale (indiferent cine era organul constatator - Politie, ITM, RAR, etc)...dar, este dreptul partii care castiga sa-si recupereze cheltuielile efectuate si cauzate de proces, de la partea cazuta in pretentii - organul de stat.
Vad pareri care nu sunt motivate in drept ,cu ca staul nu ar fi obligat la cheltuieli de judecata. Complet fals. Codul de Procedura Civila laq art. 274 spune "Partea care cade in pretentiuni va fi obligata la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata". Pentru a va convinge ca asta se intimpla consultati portalul instantelor de judecata (just.ro ), Curtea de Apel Cluj dosar 496/33/2011 si........ A ca avocatii prostesc lumea protejindu-se de eventuale "prejudicii" in baza art.274 alin (2) "Judecatorii au insa dreptul sa mareasca sau sa micsoreze onorariile avocatilor, potrivit cu cele prevazute in tabloul onorariilor minimale, ori de cate ori vor constata motivat ca sunt nepotrivite de mici sau de mari, fata de valoarea pricinii sau munca indeplinita de avocat." este adevarat. Bineinteles aceasta prevedere legislativa e o prostie in conditiile economiei de piata in conditiile in care este cit se poate de clar ca daca vei plati putin pt. avocat la fel de mici iti vor fi sansele sa cistigi. Ar fi interesant de ridicat exceptia de constitutionalitate pe acest articol din Cod de procedura civ.
ceri cheltuieli de judecata, si in acest sens se depune chitanta onorar avocat.
de taxe de timbru nu poate fi vorba.
instanta se pronunta asupra cheltuielilor de judecata.
legalizati hotararea, o investiti cu formula executorie si mergeti la un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti SORINM71 SORINM71 In prima instanta la Tribunalul Timisoara am castigat prin hotarare definitiva si executorie . Angajatorul a declarat recurs la Curtea de Apel Timisoara si a ... (vezi toată discuția)
Recurs cheltuieli de judecatã - onorariu excesiv al apãrãtorului doru6 doru6 Am pierdut un proces si am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata catre parat. Problema e ca mi se par exagerat de mari cheltuielile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani brigada rutiera alexdnc alexdnc Buna ziua, Am castigat un proces impotriva Brigazii Rutiere Buc. in urma ridicarii autoturismului proprietate personala. Instanta a decis obligarea acestora ... (vezi toată discuția)