avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire pierduta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire pierduta

Nu de mult am aflat ca strabunicii mei aveau in proprietate multe terenuri agricole si paduri,si din cite am inteles nimeni din familie nu sa interesat ca ce sa intimplat cu acele terenuri. Rudele mai apropiate sint decedate si nu stiu de unde sa incep cautarile.Am certificatu de deces al bunicului in care apare numele strabunicii,dar cam asta este tot.
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 12:53, 13 Noiembrie 2011
iar termenele prevazute de legea 18/1991, Legea 1/2000, legea 10/2001 si altele.....au expirat.
puteti pastra certificatul de deces si amintirile:innocent:
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Cezar augustin Dinu, Avocat
Mergeti la primaria din localitatea unde au domiciliat strabunicii si cereti ANEXA 24
Daca bunurile au fost nationalizate va trebui sa le revendicati.

Da, termenele au expirat
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
este dureros ca legiuitorul nu a tinut cont de dreptul la mostenire in cadrul termenului de prescriptie care este de cca 30 DE ANI . incercati actiune in instanta pe dreptul de mostenire in termen de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Pot sa revendic toma st toma st Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: dupa moartea fratelui bunicului meu (locuiau in aceiasi comuna, sate diferite) sotia dinsului, matusa mea, vinde ... (vezi toată discuția)
Mostenire si revendicare taniaa taniaa buna ziua, ma aflu intr-o sitoatie foarte complexa si daca puteti sa ma ajutati ca cateva sfaturi: strabunica mea a murit dandu-i nastere bunicii mele, ea ... (vezi toată discuția)