avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Permis calatorie gratuita CFR
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Permis calatorie gratuita CFR

Sunt pensionar cu pensie anticipata partiala. Lucrand pana la data pensionarii intro intreprindere reparatoare de vagoane cfr, la iesirea la pensie am beneficiat de permise de calatorie gratuita pe calea ferata. Dupa cateva luni am renuntat la plata pensiei si m-am reincadrat in munca. In aceste conditii mi se suspendea si dreptul la aceste permise pana la implinirea varstei de pensionare la limita de varsta? Pentru a obtine aceste permise mi se cere sa fac dovada ca sunt pensionar cu Cupon de pensie, ori eu nu mai am; am doar decizia de pensionare si figurez in baza de date a CFR-ului ca avand drep la aceste permise.
Cel mai recent răspuns: bvlutu , utilizator 11:01, 30 Septembrie 2008
Daca beneficiati de pensie anticipata partiala nu puteti cumula pensia cu salariul. In caz de reangajare, pensia se suspenda.
Nu mai puteti beneficia de permisele de calatorie gratuita, intrucat nu veti primi cupon de pensie.
Corect in ce priveste plata pensiei, am si spus ca am renuntat la plata ei de cand m-am reincadrat, dar e vb de permise CFR pe care pt prima data le-am obtinut facand dovada ca sunt pensionar cu drept la permise cu Decizia de pensionare, nici atunci nu am avut cupon pana nu am primit prima pensie. Intreb daca dreptul la permis mi se ia pe perioada pentru care sunt incadrat si cu plata pensiei suspendata. Ce se intampla atunci cand voi fii pensionat la limita de varsta si voi fii totusi incadrat in munca? Nu sunt in aceeasi situatie? Acum nu sunt tot pensionar numai suspendat la plata pensiei? Intreb doar din punct de vedere al permiselor CFR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permise cfr pentru pensionari cfr ciobanu constantin ciobanu constantin Cum pot sa obtin permisele CFR pentru mine pensionar CFR ( 46 de ani vechime munca in CFR ) si sotia mea daca au trecut mai mult de 3 ani de cand am iesit la ... (vezi toată discuția)
Permise calatorie cfr dai88sami dai88sami Buna ziua.Ma intereseaza care sunt documentele necesare pentru eliberarea permisului de calatorie CFR in cazul unui fost angajat CFR actualmente pensionar.Va ... (vezi toată discuția)
Pensionar vreau sa stiu daca beneficiez de permise gratuite cfr ciobanuion ciobanuion ma numesc ciobanu ion si am lucrat in perioada 1978 pana in 1997 in cadrul regionalei cfr craiova ca lacatus reparatii vagoane. acum am iesit la pensie la ... (vezi toată discuția)