avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare pamant

Buna ziua.
Va rag sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
O ruda indepartata a gasit cateva acte originale foarte vechi (din 1823, 1927-1928, un act este de prin 1800 si ceva) care atesta faptul ca un stra-stra-strabunic al meu avea in proprietate mult pamant (22 ha chiar mai mult). La colectivizare, strabunicul acela a declarat 15,20 ha - suprafata maxima pentru a fi declarat taran instarit si nu chiabur. Intrebarea noastra este: acele acte mai sunt valabile? Avem vreo posibilitate sa revendicam pamantul respectiv?
Mentionez ca cineva s-a dus la primaria orasului respectiv si i s-a spus ca acele acte nu mai sunt valabile.
Va multumesc foarte mult.
Alina Olteanu
Cel mai recent răspuns: Dragos Mateescu , Avocat 21:54, 27 Octombrie 2008
revendicarea se putea face intr-un anumit termen.
terenul respectiv nu cred ca mai este liber sa vi sa dea inapoi.
legea s-a schimbat, incat revendicarea pe dr. comun, cf. careia drept. de proprietate este imprescriptibil...este doar in cod

av. vasilescu
Cand s-a dus la primarie?
A depus ceva, o cerere pentru pamanturile alea, ceva, orice? Sau numai a stat de vorba cu un functionar?
daca nu ati facut cerere pentru teren la primarie in baza legi fondului funciar, pana spre sfarsitul anului 2005 , atunci cu parere de rau va spun ca nu mai exista posibilitati.
Nu a depus nimic, doar secretara primarului i-a spus ca acele acte nu mai au valoare. S-a dus la primarie saptamana trecuta, imediat ce a gasit actele printre fotografii vechi. Nici nu stia ca are aceste acte.
Va multumesc.
AO
Am si eu o problema detin un act de proprietate din 1991 de la tatal meu. Actul de proprietate detine 3 mostenitori copii.
In act la fiecaruia i se cuvin 2 ha. Ionita Elena, Anghel Dtra si Petcu Maria. Dar Petcu Maria beneficiaza din aceste 2 ha doar de 85 de arii desi detine actul de proprietate, beneficiaza Anghel Dunitra desi eu platesc impozitul anual pe pamant.
Va rog sa ma indrumati ce sa fac???

Alte discuții în legătură

Date din arhivele nationale ale statului roman csc13 csc13 Buna ziua! Doresc sa aflu informatiile si pasii necesari de urmat, privind retrocedarea unor suprafete de teren, aflate in posesia strabunicului si a ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren extravilan jackiss jackiss Buna ziua! Am urmatoarea problema! Tatal meu ca unic mostenitor este posesorul unui teren de 1HA. Dorind sa faca faca actele necesare pentru a intra legal in ... (vezi toată discuția)